VIDEO Gala 2017 a Muzicii Militare la Ateneul Român

Miercuri, 22 martie 2017, la ora 19, sala mare a Ateneului Român va găzdui o nouă gală dedicată Muzicii Militare. Va fi seara de încheiere a celei de-a XII-a ediții a Concursului Național de Creație pentru Muzici Militare “Iosif Ivanovici”. Familia Regală va fi reprezentată la eveniment de Alteța Sa Regală Principele Radu, care va înmâna Marele Premiu al concursului.

Casa Majestății Sale Regelui oferă cadou bilete de intrare doritorilor. Toți cei care vor să ia parte la concert sunt rugați să trimită un e-mail la adresa relații.cu.publicul@palatulelisabeta.ro/

Inspectoratul General al Muzicilor Militare a fost creat în anul 1867, de către Domnitorul Carol I. Primul inspector general a fost maiorul Eduard Hübsch, autorul Imnului Regal al României, urmat la conducerea inspectoratului de maiorul Iosif Ivanovici, autorul celebrului vals “Valurile Dunării”.

Familia Regală a României sprijină Concursului Național de Creație pentru Muzici Militare “Iosif Ivanovici” încă de la înființare, precum și Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, un serviciu din cadrul Ministerului Apărării Naționale, strâns legat istoric de Familia Regală a României.Gala va avea loc în prezența unor înalți reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai Instituției Președintelui României, precum și ai Parlamentului. Vor fi invitați membri ai Corpului Diplomatic acreditat în România. În sală vor fi prezenți compozitori și muzicologi de prestigiu, precum și reprezentanți ai corpului profesoral de la Universitatea Națională de Muzică, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Va fi pentru a doua oară când gala concursului național de creație a muzicilor militare are loc la Ateneul Român.

Orchestra Reprezentativă a Armatei va fi dirijată de colonelul Aurel Gheorghiță, șef al Serviciului Muzicilor Militare și inspector pentru Arma Muzici Militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale, având ca invitată pe eminenta violonistă Cristina Anghelescu.

Printre piesele interpretate în concert se vor număra “Marșul Carol I” și valsul “Valurile Dunării” de Iosif Ivanovici, precum și Imnul Regal al României, compus de Eduard Hübsch.

Articole recomandate

Stiri 2015017149593868269

Trimiteți un comentariu

emo-but-icon

Populare

Recente

Comentarii

NewsLetter

item