Regele Mihai i-a indemnat pe studentii basarabeni sa nu-si uite limba, originea si credintaRegele Mihai I al Romaniei i-a indemnat pe studentii basarabeni sa nu-si uite limba, originea, obiceiurile si sa-si pastreze credinta in biserica. Un grup de studenti si profesori ai Facultatii de Istorie si Etnopedagogie din cadrul Universitatii Pedagogice de Stat „Ion Creanga” din Chisinau s-au intalnit cu regele la Palatul Elisabeta.

„Am spus-o intotdeauna. Basarabia este pamant romanesc si basarabenii sunt romani”, a declarat regele, citat de presa romaneasca.

Pe parcursul intalnirii, studentii au adresat regelui o serie de intrebari. Majoritatea dintre acestea se refereau la rolul fostului suveran in scurtarea celui de-al Doilea Razboi Mondial, sentimentele acestuia fata de modul in care a fost primit, in anii '90, de romani, cat si fata de greutatile perioadei exilului.

Solicitati anterior de catre Info-Prim Neo, atat rectorul Universitatii Stat "Ion Creanga”, cat si prorectorii pe Studii si pe Stiinta, au mentionat ca nu cunosc nimic despre intalnirea dintre studentii Universitatii si regele Mihai.from: Moldova Azi

Niciun comentariu

Un produs Blogger.