Regele Mihai intristat de scena politica
-- Majestatea Sa Regele Mihai I si-a exprimat ingrijorarea, intr-un interviu difuzat in emisiunea "Pro Vest" de ieri, fata de criza politica aparuta in Romania dupa integrarea in UE, catalogand actuala stiuatie drept o "tiganie" care face tara "de rasul lumii".
In acest context, el a apreciat ca societatea civila ar trebui sa devina mai activa si sa ia atitudine.

Regele Mihai s-a aratat intristat de evolutiile recente de pe scena politica romaneasca si a avertizat ca acestea risca sa afecteze imaginea externa a tarii. "Nu mai stiu ce sa cred. Pentru ca asta numai democratie nu este. Sa ma ierte cei care cred ca asta e democratie: ca pot sa urle, sa tipe, sa injure", a declarat Regele Mihai, atragand atentia ca Romania isi poate pierde reputatia de stat civilizat, la Bruxelles existand deja unele temeri legate de tensiunile de la Bucuresti.

Regele Mihai a subliniat ca oamenii politici trebuie sa tina la reputatia tarii, aratand ca actuala situatie ar putea umbri reusitele de pana la aderare. "Trebuie sa existe o cinste in sufletul oamenilor. Ce-o sa creada cei din afara?", s-a intrebat Regele Mihai.

Majestatea Sa a facut apel la implicarea societatii civile si a pledat pentru iesirea romanilor din pasivitate, indiferent de optiunile lor politice, sustinand ca, daca oamenii si-ar deschide sufletul, politicienii ar putea deveni mai sensibili fata de adevaratele probleme ale tarii.

Regele Mihai a dezvaluit ca a avut intrevederi cu presedintele Basescu, dar si cu fostii sefi de stat Emil Constantinescu si Ion Iliescu, carora le-a marturisit aprehensiunea sa, subliniind insa ca discutiile au fost de ordin general, pozitia Casei Regale fiind echidistanta.

from: Ziua

Niciun comentariu

Un produs Blogger.