Comunicat PNTCD


Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat apreciază decizia Majestăţii Sale, Regele Mihai I, de a o desemna succesor al Coroanei României pe Principesa Margareta, drept un eveniment istoric şi unul dintre cele mai importante repere politice dupa 1989. Renunţarea, în acelaşi timp, la legea salică reprezintă hotărârea Casei Regale de a relansa problema formei de guvernământ, solicitarea instituţională către Parlamentul României fiind explicită.

In acord cu linia politică trasată de Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu, PNŢCD consideră că, după decizia Majestăţii Sale, sunt create condiţiile ca naţiunea română să se pronunţe în viitor asupra formei de guvernare. Este dreptul suveran al naţiunii române de a decide forma de guvernare, după desfiinţarea prin violenţă a monarhiei constituţionale de către regimul comunist nelegitim şi criminal. Samavolnicia abolirii monarhiei de către un regim străin de năzuinţele românilor este unanim recunoscută.

PNŢCD consideră că, atâta vreme cât naţiunea nu se va pronunţa asupra formei de guvernare în cunoştinţă de cauză şi în acord cu idealurile sale istorice, clasa politică din România rămâne tributară regimului comunist. PNŢCD consideră, de asemenea, că instabilitatea politică din ţară după 1989 şi dezbinarea naţiunii reprezintă motive puternice pentru repunerea problemei formei de guvernare. Lipsa de autoritate în faţa poporului a Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului şi Justiţiei, cu consecinţe devastatoare asupra societăţii pune în discuţie însăşi existenţa statalităţii în România. Statutul tradiţional al Coroanei României de instituţie neimplicată politic, simbol al statalităţii, continuităţii şi identităţii naţionale reprezintă argumente importante în favoarea monarhiei constituţionale, în opoziţie cu regimul actual, măcinat de lupta pentru putere, care a condus la ruperea clasei politice şi a instituţiilor de popor.

În aceste condiţii PNŢCD solicită întregii clase politice să creeze condiţiile pentru ca naţiunea română să se pronunţe în viitor asupra formei de guvernare în deplină cunoştinţă de cauză, în afara diferendelor politice, şi să-şi exercite astfel cel mai important dintre drepturile istorice.

Preşedinte PNŢCD,

Marian Petre Miluţ

Prim-vicepreşedinte PNŢCD,

Aurelian Pavelescu


from: http://www.pntcd.ro/marian-milut/jurnal/2008-01-07/comunicat/comunicat

Niciun comentariu

Un produs Blogger.