Principele Duda sună adunarea: Casa regală pune la dispoziţie Palatul Elisabeta pentru o nouă seară bihoreanăPrincipele Radu, reprezentant special al Guvernului, şi prinţul Nicolae s-au aflat, timp de două zile, într-o vizită în judeţul Bihor, în localităţile Salonta, Beiuş, Oradea şi Marghita, unde s-au întâlnit cu autorităţile locale, cu studenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, elevii şi profesorii Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", dar şi cu episcopul ortodox, PS Sofronie Drincec, şi cel greco-catolic, PS Virgil Bercea.

Vizita celor doi membri ai Casei Regale a făcut parte din programul "Oraşele României", destinat dezvoltării relaţiilor europene ale aşezărilor româneşti urbane. După deplasarea de miercuri, de la Salonta şi de la Beiuş, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale, oameni de afaceri din localitate şi profesorii şi elevii Colegiului Naţional "Arany Janos", respectiv ai Colegiului Naţional "Samuil Vulcan", principele Radu a ajuns ieri la Oradea. Prima întâlnire a avut-o cu prefectul Mircea Ghitea, care i-a făcut o prezentare a judeţului. Principele Radu şi prefectul Mircea Ghitea au convenit ca anul viitor, în luna martie, să fie organizată la Bucureşti, la Palatul Elisabeta, o "seară bihoreană", la care vor fi invitaţi reprezentanţii instituţiilor din conducerea judeţului Bihor şi ai unităţilor administrativ teritoriale vizitate de principe din judeţ, potenţialii investitori străinii interesaţi de judeţul Bihor şi ambasadorii ţărilor de unde provin aceştia. Prin organizarea "Serii bihorene", principele Radu urmăreşte promovarea imaginii judeţului nostru şi atragerea de investiţii străine. Detaliile legate de organizarea acestui eveniment vor fi stabilite în toamna acestui an, când prefectul Mircea Ghitea va avea o întâlnire cu principele Radu la Bucureşti, la Palatul Elisabeta. Un astfel de eveniment a avut loc şi în anul 2007, când tot la Palatul Elisabeta au participat oameni de afaceri, politicieni, sportivi, artişti şi diplomaţi care au o legătură cu judeţul Bihor, din ţară şi din străinătate. După întâlnirea cu prefectul de Bihor, principele Radu a susţinut o conferinţă pe tema "Leadership modern" în faţa studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Oradea şi s-a întâlnit cu elevii şi profesorii Colegiului Naţional "Mihai Eminescu". Programul vizitei din municipiul de pe Crişul Repede a continuat cu o întâlnire cu primarul Mihai Groza, consilieri locali şi oameni de afaceri din Oradea. Înainte de deplasarea la Marghita, cei doi membri ai Casei Regale au discutat cu episcopul ortodox al Oradiei, PS Sofronie Drincec, şi cu episcopul greco-catolic, PS Virgil Bercea. Periplul prin judeţul Bihor s-a încheiat cu vizita de la Marghita, unde s-au întâlnit cu autorităţile locale şi oameni de afaceri din localitate. Tot aici a vizitat Colegiul Naţional "Octavian Goga", unde s-au întâlnit cu elevii şi profesorii acestei instituţii de învăţământ, după care au vizitat expoziţia de pictură de la Biserica romano-catolică "Sf. Margareta", Biserica greco-catolică şi Catedrala ortodoxă din localitate.

sursa: http://www.crisana.ro/stiri/eveniment-14/principele-duda-suna-adunarea-casa-regala-pune-la-dispozitie-palatul-elisabeta-pentru-o-noua-seara-bihoreana--58360.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.