România posibilă


Oi fi eu republican convins, dar uneori parcă-mi pare rău.

Regele Mihai I mi-a arătat azi că România pe care mi-o doresc e posibilă. Regele trăieşte în continuare ca un lider dedicat ţării sale - cu toate mojiciile, nedreptăţile şi loviturile pe care i le-a administrat această ţară peste decenii. Regele are sinceritatea unui părinte veritabil, care-şi va iubi mereu copilul, oricât de jos ar cădea acesta. Regele este o constantă de devoţiune, stoicism şi echilibru într-o ţară populată de politicieni care-i confundă destinul istoric cu hăuleala din tiribombe.

Republican fiind, mă întreb dacă republica noastră n-ar trebui să piară, acum, ca să salveze ce-a mai rămas din ideea de republică în România. Să nu mai avem preşedinţi care cheamă mineri, care se fandosesc cu înfrângerile lor, care coboară în troacă, pe la televiziuni, unde se tăvălesc în lături cu politicieni mărunţi.

Să avem, după atâta timp, măcar un reper de normalitate în fruntea acestei ţări.


sursa: http://www.petreanu.ro/2008/06/romania-posibila/

2 comentarii:

  1. Am vrut sa ma abtin de la comentarii, dar sunt atat de bucuroasa ca exista sentimente si convingeri monarhiste la noi, romanii, dupa ani de...indobitocire, incat simt nevoia sa ii salut pe toti acestia care au vazut si au inteles unde ar trebui sa cautam binele veritabil al natiunii romane. Eu cred ca viitorul nostru autentic este monarhic, asa cum cred ca a fi roman inseamna a fi ortodox. Sa dea Domnul sanatate Maiestatii sale, regelui Mihai! Multi romani il iubesc, il respecta si isi pun nadejdea in el. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.