Principesa Margareta, la Paris


Principesa Margareta s-a intalnit ieri cu doamna Hélène Carrère d’Encausse, secretar perpetuu al Academiei Franceze si membru al celebrului Institut al Frantei din anul 1991. Historic de mare reputatie internationala, dna Carrère d’Encausse este membru de onoare al Academiei Romane. In urma cu un an, tot la Paris, in cadrul unei seri la Senatul Frantei dedicate Regelui Mihai, Hélène Carrère d’Encausse a facut un foarte emotionant portret Regelui, zugravind cu concizie, acuratete si argumente imbatabile unica pozitie a suveranului roman in cel de-al doilea razboi mondial.

218.jpg

Intalnirea cu Alteta Sa Regala a avut ca scop sustinerea proiectelor fundatiei Principesei. Dna Carrère d’Encausse a acceptat cu generozitate sa ajute asociatia pariziana care poarta numele Principesei Margareta.

Aflata in vizita la Paris pentru activitatile curente ale “Asociatiei Principesa Margareta a Romaniei” din Franta, Alteta Sa Regala a avut intalniri cu oameni de afaceri, ziaristi si oameni de cultura. De asemenea, a luat parte la sedinta anuala a Comitetului Director al Asociatiei.

In aceasta seara, Principesa si cu mine am luat parte la decernarea premiilor pe anul 2008 ale Asociatiei Internationale “Ladies First”. In calitate de membru de onoare al asociatiei, Principesa Margareta a fost prezenta la premierea Excelentei Sale doamnei Vigdis Finnbogadottir, fost presedinte al Islandei, cu Premiul Ladies First International si la premierea doamnei profesor Alice Dautry, director general al Institutului Pasteur, cu premiul Ladies First France.

127.jpg

La receptia de premiere au luat parte un mare numar de personalitati din Franta, Islanda, Germania, Irlanda, Rusia, China si din alte tari ale Europei si Asiei, membri ai asociatiei. Seara s-a bucurat de prezenta celor saizeci de membri ai Corului Hamrahlid, elevi la colegiul cu acelasi nume din Reykjavik. Corul are o inalta reputatie in Islanda si a venit la Paris pentru a omagia pe fostul sef de stat islandez.


http://www.princeradublog.ro/?p=2612

Niciun comentariu

Un produs Blogger.