Federatia Romana de Karate Traditional, la Palatul ElisabetaRegele Mihai I şi regina Ana, împreună cu principesa Margareta şi principele Radu i-au primit vineri, la Palatul Elisabeta, pe reprezentanţii Federaţiei Române de Karate Tradiţional.
Au fost prezenţi în sala regilor a Palatului Elisabeta aproximativ 80 de copii de la Cluburile Chelsea, Olimpia, Roxy Dojo, Condo din Bucureşti, Compet Petrolul Ploieşti, Asagi Breaza, toate afiliate Federaţiei Române de Karate Tradiţional, însoţiţi de instructori ai federaţiei şi de preşedintele acesteia, sensei Dan Stuparu.

Principele Radu a omagiat, cu acest prilej, rezultatele de excepţie ale sportivilor Federaţiei Române de Karate Tradiţional, care şi-au menţinut poziţia de lideri europeni la disciplina Karate Tradiţional Shotokan Fudokan şi au obţinut locul III mondial la Vilnius, clasându-se după Italia şi Polonia.

Principele a spus că este păcat că disciplina karate tradiţional nu este recunoscută ca disciplină olimpică iar societatea românească în ansamblul ei nu poate percepe adevărata valoare a fenomenului din cauza unei "adevărate bariere mediatice".

"Singura disciplină prezentată de presa noastră este, din păcate, fotbalul, iar de karate tradiţional aproape că nu se vorbeşte", a declarat, pentru AGERPRES, principele Radu, subliniind calităţile formatoare şi educative ale practicării de către copii a acestei discipline sportive.

La finalul primirii, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional, Dan Stuparu, i-a oferit regelui Mihai, în numele federaţiei, o sabie de cavaler.

Cu o vechime de 100 de ani, Federaţia Română de Karate Tradiţional beneficiază din anul 2005 de înaltul patronaj al familiei regale. Federaţia numără în prezent, în cele 66 de cluburi ale sale, peste 10.000 de membri legitimaţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 30 de ani.

http://www.sport365.ro/Federatia_Romana_de_Karate_Traditional_la_Palatul_Elisabeta-n80909.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.