Regele Mihai face Sarbatorile la Savarsin

Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei isi vor petrece Sarbatorile de Iarna la Castelul din localitatea aradeana Savarsin, unde vor primi grupuri de colindatori din Arad, dar si din alte judete, transmite corespodnentul NewsIn.

Familia regala va merge, duminica, la cumparaturi la un hypermarket din municipiul Arad, urmand ca luni sa ofere daruri de Craciun familiilor nevoiase din comuna Savarsin. Regele Mihai, alaturi de Regina Ana, Principesa Margareta si Principele Radu vor primi marti la Castelul de la Savarsin grupuri de colindatori din orasul Orastie, judetul Alba, si din comuna aradeana Apateu. Familia Regala va fi colindata miercuri de dubasii din Savarsin, despre care fostul suveran a spus ca sunt printre preferatii lui.

In ziua de 25 decembrie, Familia Regala va participa la slujba de Craciun oficiata de IPS Mitropolitul Nicolae Corneanu, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. Vineri, 26 decembrie, Regele Mihai va transmite de la Castelul din Savarsin mesajul de Anul Nou, adresat poporului roman.

Administratorul Domeniului regal de la Savarsin a anuntat ca Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei vor ramane de Revelion la Castelul din localitate, la fel ca si anul trecut, cand familia regala si-a petrecut Revelionul, pentru prima data in ultimii 60 de ani.

"Aici este cu totul altceva, sunt oameni exceptionali si linistiti. Savarsinul a fost intotdeauna, pentru mine, ceva special. La Bucuresti sunt doar cu treburi. Imi place mai mult aici, la Savarsin", a spus, anul trecut, Regele Mihai I, care a reintrat in posesia castelului in urma cu sapte ani.

Dupa abdicarea regelui Mihai la 30 decembrie 1947, domeniul a fost confiscat, iar castelul repartizat Ministerului de Interne. A urmat o perioada in care cladirea nu a mai fost ingrijita si prin urmare s-a degradat. Ulterior castelul a fost renovat si transformat in resedinta de vanatoare a presedintelui Nicolae Ceausescu.

http://www.ziare.com/Regele_Mihai_face_Sarbatorile_la_Savarsin-557285.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.