Trenul Regal si scriitorii romani

Dupa ce, in ziua de 9 mai 2008, scriitorii romani au pornit, cu Trenul Regal, in pelerinajul lor uimitor prin garile Romaniei, pentru a oferi carti, cuvinte, momente de gratie si generos exemplu personal societatii romanesti, a venit randul filmului si cartii care povestesc intamplarea sa fie lansate.

La Uniunea Scriitorilor, aseara, un numar de poeti si prozatori, jurnalisti si cineasti, in prezenta Altetei Sale Principesa mostenitoare si a mea, au vorbit despre extraordinara lor aventura geografica si culturala. A urmat proiectia filmului, realizat alert, cu umor si foarte sugestiv.

Majestatea Sa Regele Mihai a oferit Inaltul Patronaj acestui eveniment, pe care Casa Regala, ca si organizatorii lui, il doreste anual.

154.jpg

Principesa Margareta a deschis seara cu urmatoarele cuvinte:

Doamnelor si domnilor,

Imi face placere sa il reprezint astazi pe tatal meu, Regele Mihai, care a acordat Inaltul Sau Patronaj proiectului « Scriitori pe Calea Regala ». Aceasta initiativa si-a propus sa devina cea mai importanta campanie pro-lectura din ultimii 100 de ani.

Acum 7 luni, scriitorii au pornit pe Calea Regala de la Palatul Elisabeta, in Ziua de 10 mai. A urmat o calatorie spirituala bogata, care a dus in toate colturile tarii poezia si proza noastra contemporana. Va transmit, in numele Regelui, cele mai alese felicitari.

Speram ca albumul si filmul « Scriitori pe Calea Regala » sa bucure multi oameni. Dupa aproape un secol si jumatate, Familia Regala si scriitorii continua sa fie impreuna pe drumul unei Romanii demne, mandre si inspirate.

http://www.princeradublog.ro/?p=2721

Niciun comentariu

Un produs Blogger.