Casa Regala doreste o implicare mai mare in viata societatii romanestiPrincipele Radu a dat publicitatii un mesaj despre rolul Casei Regale chiar in ziua in care, cu 61 de ani in urma, comunistii uzurpau conducerea statului. Principele crede ca a venit momentul ca institutia monarhica sa fie mai mult implicata in viata societatii romanesti, ca solutie la lipsa de performanta si de onestitate a liderilor politici.

In toate statele lumii se cauta solutii pentru gestiunea schimbarilor dramatice care au loc in societate, pentru a opri degradarea puterii publice, pentru a face fata deficitului de performanta, lipsei de generozitate si de responsabilitate a celor care conduc temporar institutiile guvernarii, se arata in mesajul Principelui.

Din aceasta perspectiva, Regele este pus in antiteza cu unii dintre politicieni. Principele Radu apreciaza, astfel, prestatia publica a regelui Mihai, care s-a purtat in permanenta in spiritul unei democratii liberale armonioase, cu masura, bun-simt, cu grija fata de oameni si cu respectarea cuvantului dat.

Liderii politici insa au facut prea adesea exact contrariul: de cate ori au putut, au actionat la limita legii, au aplicat regula bunului plac, au folosit propria institutie, de la mici primarii pana la administratia centrala, in sensul interesului personal, au manipulat societatea cu toate mijloacele, private sau publice, in directia care le convenea.

Solutia la aceasta lipsa de performanta a clasei politice nu este, in viziunea Principelui Radu, intoarcerea la dictatura, ci la valorile fundamentale ale democratiei, reprezentate de Regele Mihai. "Regele s-a intors in tara sa. Este vremea ca si Romania sa puna capat exilului la care a fost pe nedrept condamnat", se arata in scrisoarea Principelui.

Aceasta luare de pozitie vine la cateva zile dupa ce a fost publicat mesajul de Anul Nou al Casei Regale, in care se cere revizuirea Constitutiei, pentru a delimita clar rolul institutiilor statului si a evita suprapunerea de roluri intre actorii politici.

http://stiri.kappa.ro/politica/regala-implicare-societatii-romanesti/stire_169679.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.