Paul de Romania, recunoscut din nou ca fiu legitim al lui Carol al II-lea

Tribunalul Teleorman a admis cererea lui Mircea de Hohenzollern, sustinuta de fiul sau Paul, de recunoastere a hotararii Tribunalului din Lisabona, din februarie 1955, care stabilea ca el era fiul legitim al lui Carol al II-lea, hotararea instantei nefiind definitiva.

"Se admite cererea printului Carol Mircea Grigore de Hohenzollern de Romania prin mostenitori, se dispune recunoasterea, in Romania, pentru a beneficia de puterea lucrului judecat, a sentintei civile a Sectiei I a Tribunalului Lisabona", se arata in decizia din 29 decembrie a Tribunalului Teleorman.

Decizia instantei poate fi atacata cu apel, in 15 zile de la redactarea si comunicarea hotararii, la Curtea de Apel Bucuresti.

Nu este prima data cand Printul Paul de Romania obtine o decizie favorabila la Tribunalul Teleorman. De fiecare data, insa, avocatul Casei Regale a atacat decizia, dosarul ajungand in final, prin recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Instanta suprema a casat, de asemenea, de fiecare data, sentinta atacata si a trimis dosarul spre rejudecare.

Dosarul a urmat un traseu complicat, fiind trimis de trei ori spre rejudecare. Prin stramutare, dosarul a ajuns la Tribunalul Teleorman, informeaza NewsIn.

Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a respins, in iunie 2006, cererea de chemare in judecata formulata de Paul-Philippe al Romaniei pentru anularea restituirii Domeniului Peles emisa de Ministerul Culturii si Cultelor in favoarea Regelui Mihai I.

ziare.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.