Generatia „hi5“, cucerita de Casa Regala: Principele Radu al României viziteaza judetul Bacau

duda-webAlteta Sa, principele Radu al României se afla intr-o vizita de doua zile in judetul Bacau. Delegatia Casei Regale viziteaza obiective culturale din judet, lacase de cult, institutii de invatamânt si de administratie publica. Tirgu Ocna, Onesti, Moinesti si Comanesti sunt punctele de interes ale traseului delegatiei.

Ieri dimineata, principele a fost in orasul Tirgu Ocna, unde s-a intâlnit cu primarul Floarea Ivanof si reprezentantii institutiilor locale. Alteta Sa a subliniat importanta deschiderii comunitatilor locale catre oportunitatile de dezvoltare, chiar in contextul crizei economice. Oaspetele a explicat ca autoritatile locale, fie ca sunt din Tirgu Ocna, din Bacau sau alte orase au oricând usa deschisa la Casa Regala, cu conditia sa arate ele insele deschidere si dorinta de a colabora. „Eu vad Tirgu Ocna ca pe un centru, nu ca pe o comunitate care sa depinda de altii. Este o comunitate care isi poate purta singura de grija, care are toate atuurile pentru a fi puternica, de sine statatoare“, a spus Alteta Sa Regala. Primarul orasului Tg. Ocna, Floarea Ivanof, a prezentat pe scurt reperele importante ale localitatii si si-a exprimat disponibilitatea pentru colaborari viitoare intre comunitatea locala si Casa Regala. Sefa administratiei locale i-a oferit oaspetelui volumul „Istoria orasului Tg. Ocna“. In finalul intâlnirii de la Primarie, principele a dialogat cu Teodora si Razvan, copiii care l-au intâmpinat cu pâine si sare, dupa care le-a oferit acestora fotografii cu autograf.

Principele are cont pe “hi5”

La Centrul de Documentare al Colegiului „Costache Negri“ principele a avut un dialog dinamic cu adolescentii, pe care i-a „cucerit“ inca din primele minute, dupa ce le-a vorbit despre internet si le-a marturisit ca are cont pe site-ul „hi5.com“. „Sunteti o generatie de la care si parintii si bunicii vostri au lucruri de invatat. Sunteti utilizatori de internet, aveti deschisa poarta catre viitor si sunteti extrem de importanti pentru dezvoltarea României“, le-a explicat principele elevilor de liceu.

Onestiul are toate sansele sa devina o forta

La ora 14, primarul Onestiului, Emil Lemnaru, membrii legislativului local, reprezentantii veteranilor de razboi si preotii onesteni l-au intâmpinat cu pâine si sare pe principele Radu al României. A fost un moment emotionant pentru toti cei prezenti, deoarece alteta sa se afla la prima vizita in municipiul de pe Trotus. Intâlnirea a continuat cu o concisa prezentare a municipiului Onesti facuta de catre seful municipalitatii. “Principesa si cu mine ne-am propus sa ne deplasam in toate micile comunitati ale tarii in vederea identificarii problemelor cu care se confrunta acestea, iar mai apoi cautarea comuna a solutiilor. Doar rezolvând problemele minore, intreaga tara beneficiaza de premisele unei bune dezvoltari. Sa nu uitam ca regele Carol si regina Maria au abordat aceasta strategie in vederea dezvoltarii durabile a respectivelor comunitati. La Onesti, pornind de la cifra de 55 de mii de locuitori cred ca acesta se numara printre putinele si fericitele localitati in care una din trei persoane invata. Aici se poate spune ca exista o veritabila pepiniera de talente, ale carei roade se vor vedea mai târziu. Din punctul de vedere geografic aceasta asezare are toate sansele sa se transforme intr-o forta”, a concluzionat principele Radu. De altfel, alteta sa regala a lansat o invitatie celor prezenti de a continua aceasta discutie la Palatul Elisabeta.

Aula bibliotecii a fost neincapatoare

In vizita sa prin municipiul de pe Trotus principele Radu a poposit pentru câteva ore la Biblioteca Municipala “Radu Rosetti”. El a ramas impresionat de arhitectura moderna a cladirii, iar ceea ce l-a emotionat in mod deosebit a fost expozitia de carte având lucrari despre familia regala. In aula bibliotecii onestene, sala plina pâna la refuz de cadre didactice si in special de tineri l-a facut pe principele Radu sa ramâna mut de uimire pentru câteva clipe. Periplul onestean a continuat cu o vizita la Sala de Sport “Nadia Comaneci”, dar si la principalele obiective din municipiu. Astazi, Alteta Sa va vizita orasele Moinesti si Comanesti.

Codrin Pop,
Dana Lungu


Desteptarea

Un comentariu:

 1. Mwais Viorica, medic veterinar
  Rama village, 30055
  Israel

  ASR Principele Radu este singurul care ma reprezinta la alegerile din noiembrie.
  Succes!

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.