Scandal la biserica ortodoxă din Săvârşin

scandal.jpgScandal la biserica în care obişnuieşte să se roage şi Majestatea Sa, Regele Mihai I. Enoriaşii din Săvîrşin au încuiat poarta lăcaşului de cult, pentru a nu permite preotului nou, impus de Episcopie, să intre la slujbă.

La biserica ortodoxă din Săvârşin s-au strâns peste 500 de credincioşi. Oamenii ştiau că Episcopia va încerca să instaleze un preot nou, care a câştigat postul prin concurs. Incidentul vine tocmai într-o duminică din postul paştelui. Bătrânii satului spun că aşa ceva nu s-a mai pomenit niciodată în biserica lor.

În localitate s-au ţinut şi două parastase, care trebuiau să fie slujite în biserică. Până la urmă însă, din cauza incidentului, unul a fost organizat la cimitir, iar celălalt în alt sat. Indiferent de urmări, oamenii sunt hotărîţi să ţină biserica închisă, sub cheie, pentru oricare alt preot, înafara de cel preferat de ei.

Confruntaţi cu o astfel de oponenţă din partea localnicilor din Săvârşin, reprezentanţii Episcopiei Aradului, Ienopolei, Hălmagiului şi Hunedoarei spun că se vor întâlni în cadrul permanenţei consiliului eparhial, pentru a discuta incidentul şi pentru a lua măsuri. Deasemenea, oficialii acestui for bisericesc sunt gata să îi reclame şi la poliţie pe săteni, pentru că, spun aceştia, credincioşii ar fi comis o infracţiune, aceea de interzicere a desfăşurării unui serviciu religios. De cealaltă parte, localnicii sunt gata să ridice o altă biserică, în care să slujeasă preotul lor favorit.

Radu Nedelcu


Analog TV

Un comentariu:

 1. La 55 de ani abia dacă se mai poate misca/ Citeste povestea cutremuratoare a unui roman care se zbate intre viata si moarte!

  La numai 55 de ani, un român se zbate la limita dintre viaţă şi moarte. El şi-a pierdut total capacitatea de muncă din cauza numeroaselor afecţiuni grave de care suferă. Drept urmare, banii pentru tratamente sunt din ce în ce mai puţini, iar omul este condamnat la moarte. Citeşte în continuare povestea cutremurătoare a lui Mihai Feraru, aşa cum ne-a relatat-o chiar el într-un mail trimis pe adresa redacţiei. „Ma numesc Mihai Feraru de 55 ani, sunt foarte bolnav din 1994, primul infarct l-am suferit in 1994 eram la serviciu, al doilea infarct l-am suferit in1998, dupa primul infarct am suferit primul accident vascular din trunchiul cerebral, dupa care am ramas cu o paralizie pe partea dreapta asta s-a intamplat in 1995, al doilea accident vascular cerebral l-am suferit in anul 2000, in 2004 am fost diagnosticat cu DIABET ZAHARAT, De atunci si in prezent fac injectii cu insulina de patru ori pe zi, acuma de 2 ani am fost descoperit cu POLIARTRITA REUMATOIDA, am ajuns sa pot merge cam 30-40 m dupa care trebue sa fac o pauza, eu nu pot efectua nici un fel de activitate, capacitatea de munca este pierduta in totalitate, numai bunul Dumnezeu stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, mai ales ca duc lipsa de mancare si medicamente, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi care-l iubeste pe Dumnezeu, sa ma ajute si pe mine din putinul lor, iar Dumnezeu si Maica domnului sa le rasplateasca darul inzecit, si cu multa sanatate. Pentru asta eu am un cont deschis la banca; RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93RZBR0000060001059026 IN LEI .si-n euro nr RO72rzbr0000060004438690.pe nume mihai feraru cod zwift: RZBRROBU”.. eu am ca martor pe DUMNEZEU, ptr ca numai el stie si vede totul, si tot Dumnezeu ne va judeca pe fiecare ptr faptele noastre, Iertati-ma. Adresa mea postala este: Mihai Feraru oficiul postal nr 1 vaslui, casuta postala 95, localitatea vaslui jud vaslui Romania, tel 0040761887298. Doamne ajuta,,, A-R
  Tags:

  accident vascular
  apel umanitar
  bolnav
  capaciatte de munca
  diabet
  sanatate

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.