Principele Radu: strategie de 30 de ani în 20 de pagini

Principele Radu, care si-a anuntat recent candidatura la Presedintie, a prezentat, vineri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, o brosura in 20 de pagini, care cuprinde strategia sa privind Romania, pe urmatorii 30 de ani, si care este deschisa printr-un mesaj al Regelui Mihai.

"Romania are nevoie de o viziune durabila care sa completeze democratia si libertatile garantate de apartenanta la NATO si la Uniunea Europeana", se mentioneaza in document.

In mesajul sau, Regele Mihai mai transmite ca pune aceasta raspundere "in mainile Principesei Margareta si ale Principelui Radu, cu speranta ca o vor putea duce la bun sfarsit".
Strategia este impartita in doua perioade, de cate zece si, respectiv, douazeci de ani, strategia pe primii zece ani cuprinzand cateva obiective care trebuie realizate, printre care "brazdarea tarii cu autostrazi pe rute avantajoase economic si turistic", "dezvoltarea unei retele turistice" si "dezvoltarea initiativei private".
Strategia pe urmatorii douazeci de ani are in vedere dezvoltarea educatiei si eliminarea coruptiei.

"O tara solida nu are nevoie doar de democratie si libertati . Are nevoie si de cateva alte valori, patru-cinci la numar, care dau soliditate natiunii si statului ei: profesionalismul, loialitatea, generozitatea, spiritul de raspundere si puterea exemplului personal. Toate sunt valorile pe care institutia pe care o reprezint le-a sustinut in ultimii 143 de ani", a spus Principele Radu, sustinand ca aceste valori sunt incluse in strategia sa pe 30 de ani.

Prin candidatura sa, Principele Radu spera sa faca din Institutia Presedintiei o "institutie model".

agenda.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.