Radu Duda: “Campania pentru prezidenţiale, o luptă între ţipete şi argumente”

O ţară în care să nu te minunezi în fiecare dimineaţă de ceea ce s-a mai putut întâmpla. Asta îşi propune principele Radu Duda să facă din România în cazul în care va ajunge preşedinte.
Radu Duda
Principele Radu a prezentat vineri, la Timişoara, strategia sa privind România pe următorii 30 de ani, informează MEDIAFAX. Ideile prezentate sunt adunate într-o broşură de 20 de pagini, “România, o viziune pe 30 de ani”, deschisă printr-un mesaj al Regelui Mihai: “România are nevoie de o viziune durabilă care să completeze democraţia şi libertăţile garantate de apartenenţă la NATO şi la Uniunea Europeană”.

Strategia pe care şi-o propune candidatul la preşedinţie este împărţită în două perioade, de câte zece, respectiv, douăzeci de ani şi îşi propune câteva obiective - care s-au regăsit în ultimele campanii electorale în mai toate promisiunile partidelor şi candidaţilor - printre care construcţia de autostrăzi, dezvoltarea unei reţele turistice, “dezvoltarea iniţiativei private”, eliminarea corupţiei sau dezvoltarea educaţiei. “O ţară solidă nu are nevoie doar de democraţie şi de libertăţi. Are nevoie şi de câteva alte valori, patru-cinci la număr, care dau soliditate naţiunii şi statului ei: profesionalismul, loialitatea, generozitatea, spiritul de răspundere şi puterea exemplului personal. Toate sunt valorile pe care instituţia pe care o reprezint le-a susţinut în ultimii 143 de ani”, a declarat Principele Radu, susţinând că aceste valori sunt incluse în strategia sa pe 30 de ani. Radu Duda consideră că României îi lipseşte predictibilitatea, ceea ce o face să fie vulnerabilă. “O ţară în care să nu te minunezi în fiecare dimineaţă de ceea ce s-a mai putut întâmpla. Fiindcă aceasta nu se numeşte libertate, se numeşte vulnerabilitate”, a concluzionat Duda.

Cât priveşte campania electorală, principele crede că va fi “una model”, “în care se vor lupta principii respectabile, profesioniste, măsurate, competente, cu o lume care a învăţat să lovească sub centură şi să nu aducă argumente”. “Va fi o luptă între argumente şi ţipete. Şi cine va câştiga din această luptă va fi societatea românească. Va fi în sfârşit o luptă în care vom milita pentru ceva, nu împotriva a ceva”, a conchis Principele Radu. El şi-a anunţat candidatura la preşedinţie pe 9 aprilie, la Palatul Elisabeta.

Prinţul şi-a “lucrat” CV-ul


Radu Duda s-a lăudat că este absolvent al Universităţii Harvard din SUA şi al Colegiului George C. Marshall din Germania, ceea ce s-a dovedit a fi o exagerare. Portalul de ştiri hotnews.ro demonstrează într-un articol de vineri că prinţul a urmat de fapt un curs de două săptămâni la Harvard, motiv pentru care nu se poate spune că a absolvit prestigioasa universitate. Hotnews.ro a cerut detalii şi la George C. Marshall, de unde a aflat că Radu Duda a participat la un seminar de o săptămână, ceea ce nu-i dă dreptul să se numească absolvent. Potrivit portalului de ştiri, biografia Principelui, postată pe site-ul oficial, a fost modificată după ce jurnaliştii au cerut socoteală pentru exagerările menţionate.

Cotidianul

Niciun comentariu

Un produs Blogger.