Regele Mihai: Familia mea incearca sa insanatoseasca Romania

Regele Mihai: Familia mea incearca sa insanatoseasca Romania
Foto: Casa Regala


Regele Mihai si-a exprimat, joi dimineata, intr-o declaratie sustinuta in Sala Regilor a Palatului Elisabeta, sustinerea fata de candidatura principelui Radu la Presedintia Romaniei.

"Am chibzuit indelung, in ultimii ani, la propunerile de a ne implica din nou in mersul statal al Romaniei. Au fost idei ale intelectualilor, ale oamenilor politici sau ale tinerilor. Am facut mereu bine tarii noastre, nu am fortat niciodata lucrurile si nu am profitat personal de intorsaturile istoriei recente. Actul potrivit pentru tara vine la momentul potrivit. Cred ca acest moment a sosit", a spus fostul suveran in discursul sau.

Regele a mentionat ca prin prezenta in alegerile democratice pentru institutia sefului Statului, "Familia mea incearca sa uneasca si sa insanatoseasca Romania de astazi. Vrem sa aratam cum trebuie slujit un popor cu adevarat".

"Am toata increderea ca Principele Radu va putea sa poarte aceasta responsabilitate importanta si acest ideal inalt", a mai afirmat fostul suveran precizand si ca "nu este un lucru obisnuit pentru un membru al Casei Regale. Dar viata ne-a pus in fata multor situatii neobisnuite, pe care am reusit sa le trecem cu bine".

Fostul suveran a facut apel si la romani, pe care i-a indemnat la solidaritate: "Va chem pe toti sa sprijiniti acest pas important pentru Romania. In asemenea momente, tara are nevoie sa fiti uniti si generosi, solidari si responsabili".

ziare.com

Niciun comentariu

Un produs Blogger.