Peleşul luat la control

Două funcţionare de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Prahova sunt acuzate de către Regia Autonomă de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Cele două s-ar face vinovate de înscrierea în evidenţele de carte funciară a dreptului de proprietate al Regelui Mihai pentru imobilele din domeniul Peleş, deşi acesta nu a prezentat procesele verbale de punere în posesie. Mai mult, nu a plătit nici datoria faţă de statul român în valoare de 10,7 milioane de euro, reprezentând cheltuieli cu întreţinerea acestor clădiri de către statul român. Secretarul General al Guvernului, Daniela Andronescu, a declarat pentru Mediafax că valoarea acestor domenii, aşa cum reiese ea din raportul de expertiză, era de 1,8 milioane euro, dar că, după reanalizare, rezultă că valoarea lucrărilor efectuate de statul român este de minim 10,7 milioane de euro. Banii ar trebui să fie achitaţi de rege în schimbul actului de proprietate. Deşi punerea în posesie era condiţionată de finalizarea expertizei de evaluare şi compensarea valorii rezultate, Regele Mihai a reuşit să înscrie, totuşi, proprietăţile în cartea funciară, fără a avea proces verbal de punere în posesie. Mai mult, până acum, acesta nu a făcut nici o plată din cele 10,7 milioane de euro pe care le datorează statului român. Drept urmare, Regia Autonomă de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.
„A fost înregistrat dosarul sub nr. 5720/2009 şi urmează să fie înaintat IPJ Prahova pentru cercetări. Conform prevederilor Codului Penal, pedeapsa pentru această infracţiune este de la şase luni la cinci ani”, a declarat Georgiana Iorguţă, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătorie.
„Pot să vă spun că am avut o întâlnire cu directorul Oficiului de Cadastru din Prahova, dar despre acest subiect nu doresc să fac declaraţii”, a spus prefectul judeţului Prahova, Radu Oprea.
Directorul cadastrului prahovean, Adrian Panait, nu a vrut să comenteze în nici un fel acuzaţiile care Ii se aduc subalternelor sale.

http://www.ziarulinfomontan.ro/2009/06/17/pelesul-luat-la-control/

Niciun comentariu

Un produs Blogger.