Pentru Complexul Furnica din Sinaia, Casa Regala da în judecata RAAPPS

Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) se judeca, la Ploiesti, cu Casa Regala pentru Complexul Furnica din Sinaia.

Potrivit Secretariatului General al Guvernului, fostul director al RAAPPS, Adrian Dumitru, a semnat o decizie prin care Regele Mihai a primit în posesie mai multe imobile restituite din cadrul Domeniului Peles. SGG sustine ca imobilele ar fi trebuit sa intre în posesia Regelui Mihai în baza unor procese verbale de predare si stabilirea unor masuri compensatorii, lucru care nu s-a întâmplat.
Statul român, reprezentat prin RAPPS, a cerut pentru investitiile facute în Complexul Furnica 10.784.058 de euro. Casa Regala a apreciat valoarea investitiilor la 2.502.714 euro. „Fara stiinta RAPPS, în lipsa proceselor verbale de punere în posesie si fara rezolvarea problemei compensarii cheltuielilor statului cu privire la Domeniul din zona Peles-Sinaia”, dupa cum acuza SGG, Casa Regala si-a înscris proprietatile în Cartea Funciara. Înscrierea în Cartea Funciara a dat posibilitatea Casei Regale de a solicita în instanta intrarea în posesie a imobilelor. SGG acuza ca astfel au fost încalcate prevederile articolului 12, din Decizia semnata de fostul director Adrian Dumitru.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.