Principele Radu, în vizită la Oradea

Principele Radu, în vizită la Oradea

Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai l-a avut, vineri, ca oaspete pe Principele Radu, în cadrul unei vizite particulare făcută de acesta în Oradea.

Întâmpinat cu flori, soţul Principesei Margareta a dat mâna cu fiecare angajat şi a admirat sediul Bibliotecii, ghidat de directorul interimar, Mircea Popa.

Alteţa Sa s-a declarat plăcut surprins de secţiile destinate copiilor din incinta Bibliotecii, îndeosebi de ludotecă, unde i s-a spus şi a şi putut vedea că vin copiii însoţiţi de părinţi sau bunici să se joace.

După un tur al clădirii, Principele a adresat câteva cuvinte bibliotecarilor şi cititorilor care se aflau în instituţie. El a felicitat angajaţii Bibliotecii pentru felul în care au amenajat şi structurat clădirea, dar şi pentru munca pe care o depun, Principele menţionând că vede lumea cărţilor ca „singurul antidot al acestei exagerate politizări din societatea contemporană”. „O bună parte din competenţa României pleacă, nu pentru că n-ar avea ce face aici, ci pentru că sunt descurajaţi. În prea multe locuri din societate, competentul şi profesionistul sunt marginalizaţi şi descurajaţi”, a spus Principele.

În final, Alteţa Sa le-a dorit bibliotecarilor ca „poteca” spre carte să se bătătorească bine. Sâmbătă, el îşi va continuă vizita la Oradea cu o plimbare în centrul oraşului.


http://www.bihoreanul.ro/bihor/principele-radu-in-vizita-la-oradea-4466087

Niciun comentariu

Un produs Blogger.