Regele Mihai si alegerile prezidentiale din 2009

Anul acesta au fost sarbatoriti 65 de ani de la D-Day, Ziua Debarcarii Aliatilor in Normandia.
Cei care au participat la Sarbatorirea Zilei Debarcarii Aliatilor in Normandia, sunt oameni care nu au participat si nici nu au fost implicati deloc la acele evenimente.
I-a adus acolo PR ul care asesizat o buna oportunitate de expunere media a noilor figuri de lideri in fara contribuabililor.
Regele Mihai este in viata, tacerea sa monumentala din tot acest rastimp, ascunde o initiere, o siguranta certificata divin in menirea si sensul destinului sau special.
In acesti ani, de dupa Ceausescu, romanii au trait una dintre perioadele cele mai intense de degradare a identitatii lor si de minimizare a valorilor lor si importantei pe care o joaca in istoria si mersul istoric al Omenirii.
Poate ca provoaca gelozie si frustrare unora care au monopolul suferintei si al exclusivitatii de a fi alesi, nu stiu!
Regii romani, alaturi de ceilalti romani, politicieni, presedinti, militari si oameni de rind sunt oameni puternici, personalitati deosebite si actori ai unor destine insemnate.
Printre ei este si Regele Mihai, un monument de demnitate si un etalon de regalitate pe care case regale straine ar putea, si poate ca ar trebui, sa il urmeze.
Cred ca destinul Regelui Mihai este legat de destinul Romaniei, o spun ca un om cu convingeri republicane dar care este crestin si care crede in Dumnezeu cu forta inimii unui siberian.
Daca experimentul ungar de liberalizare a dus la promovarea Perestroikai in tot sistemul socialist, este posibil ca evolutia alegerilor prezidentiale din Romania sa fie cea care va schimba si configuratia lumii post sovietice si fata actuala a Maicii Rusia.
Regele Mihai nu este in viata traind ca un ermit, prezenta lui hraneste cu energii vii, necurmabile, generatii si crezuri, in special pe tineri si pe oamenii pentru care demnitatea, omenia si onoarea nu reprezinta cuvinte goale si naivitati.
Europenii au fost totdeauna nevizionari, autosuficienti si surprinsi de viitor.
De aceea eu cred ca 1989 a fost proiectat la Moscova ci nu la Washington iar socotelile nu s-au potrivit la Bucuresti, dupa cum in 1944, Regele Mihai cu puterea si curajul unui tinar cavaler, a tras o virgula in istorie, care a salvat de la pieire multime de suflete, a scurtat Marele Razboi cu 6 luni si a salvat si Europa de la colaps, ajutind Germania(tara admirata de noi) sa se redefineasca cit mai repede cu putinta.
Omul acesta isi duce smerit crucea, Dumnezeu i-a desemnat misiunea de la care nu se poate abate, de aceea il tine printre noi, pentru noi, pentru speranta, pentru omenie, pentru reintoarcerea noastra la noi insine.
Nu stiu sa spun ce simt, dar cred ca asta e destinul Regelui Mihai, fie ca place unora sau nu.
Regele Mihai mai are de tras o virgula in istoria acestei tari si a Europei, lucru care va avea efect similar celui de la 23 August 1944, efect care a fost cu mult diminuat de strainii frustrati si cu interese nocive noua si dupa 1989.
Nu se poate opune nimeni vointei si socotelilor lui Dumnezeu!
Romanii sunt nascuti si traiesc datorita unui miracol divin, ginditi-va la voievozii incredibili.
Amintiti-va de Vlad, Stefan cel Mare, ginditi-va la Mihai Viteazul care a unit un neam ce vorbea aceeasi limba in urma cu 300 de ani cind toata Europa era pestrita si impartita de regate unde se vorbeau toate graiurile.
Ginditi-va la miracolul limbii romane, unii stau in aceeasi tara si nu se inteleg daca sunt de la 20km departare iar noi suntem un neam rasfirat prin tot Balcaniul, Orientul MIjlociu si Centrul Europei si vorbim o limba curata, la fel de inteligibila si dulce,indiferent unde ne vom fi nascut.
Schimbarile bruste si neasteptate, inevitabile si imposibil de manevrat s-au petrecut in istorie la Bucuresti.
Ginditi-va la 23August1944(efectul a fost de talia Bombei ATomice), la plecarea Armatei Rosii din singurul stat socialist pe timpul lui Gheorghe Gheorghiu Dej, la declaratia de rebeliune a lui Nicolae Ceausescu in 1968 cind Romania nu a participat la invadarea Cehoslovaciei, la relatiile Romaniei cu lumea, la anul 1989 si la rasturnarea miraculoasa a lui Nicolae Ceausescu, la mineriade, la intrarea in NATO si UE, o tara care a trait in recesiune si a platit datoria externa. Daca in 1989 Romania producea aproape orice iar acum nu mai produce nici macar aer curat, este tot un semnd e putere si de vigoare in a misca vinturile care bat istoria.
E mai usor pentru fetele diplomatice europene sa gaseasca reprosuri si atentionari de facut, ei nu cunosc Romania, sunt coplesiti si frustrati, sunt depasiti de situati si manipulabili de liderii vicleni si unsi cu alifii de la Bucuresti.
Ei nu stiu si nu cunosc romanii si ne judeca la scara mica.
Viena, care a luat Petromul si care ne-a trimis bancile sa ne cumpere cu tot cu fulgi si care se temea ca da faliment, pina mai ieri, de a luat Basescu imprumut extern sa o potoleasca, Viena a fost pasalic sub turci si a fost ocupata de Armata Rosie care a plecat de acolo dupa un tirg cu americanii.
La Bucuresti, acolo unde e Rasaritul intilneste Apusul, se scrie intr-un fel anume istoria.
In decembrie '89, numai la Bucuresti s-a strigat: 'fara comunisti!', in rest revolutiile erau de catifea si conduse de reprezentantii sovietici din tarile ocupate.
Aici a cazut Comunismul si s-a detonat dominoul prabusirii URSS! Asa e scris in istoria lumii!
Principele Radu participa la aceste alegeri prezidentiale intr-un moment in care functia de presedinte a ajuns la cel mai scazut nivel al credibilitatii publice generale. E o constatare nu acuz pe nimeni!
75% dintre romani tac precum Regele Mihai, ei nu au participat la vot considerind ca nu sunt reprezentati de actorii jucatori care au participat in alegeri.
Nimic nu e intimplator, timpul este scurt si totusi lung pina in viitoarele alegeri prezidentiale.
Romanii vor participa la aceste alegeri unde 'factorul destin' isi va spune din nou cuvintul.
Regele Mihai nu este intimplator printre noi, el are o misiune de incheiat, acesta ii este destinul, este legat exemplar si cu patima de pamintul tarii, ca poate multi dintre noi care traiesc afara si poate mor rataciti, inutili si sub privirile nepasatoare ale strainilor.
Romanii, ca si rusii, nu au stofa de emigranti!
De asta e si pamintul tarii dulce, doar tara e carnea noastra!

sursa: http://cpoalelungi.blogspot.com/2009/06/regele-mihai-si-alegerile-prezidentiale.html

Niciun comentariu

Un produs Blogger.