"Clasic vs. Contemporan" - Expoziţie de artă plastică la Ateneul Român
Marţi, 16 iunie 2009, orele 17, în Rotonda Mică a Ateneului Român a avut loc Vernisajul Expoziţiei de Artă Plastică intitulată "Clasic vs. Contemporan", eveniment ce a reprezentat deschiderea oficială a proiectul "Manifest 2009".
Lucrările expuse au fost realizate de studenţii de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, de la secţiile pictură şi sculptură, evenimentul constituind şi examenul de licenţă al acestora: Ana Duţia, Ana-Maria Chiorean, Angela Diaconu, Floriama Cândea, Sevan Szekely, Ana Popescu, Edu Adela, Teofana Filip, Sabina Suru, Vlad Şerban, Taraş Cristi, Mirică Laura, Vlădoiu Oana, Morar Ghiţă, Andrei Bălan, Maier Cătălin. Profesor coordonator - Adrian Pârvu.
Expoziţia a fost organizată de studenţii Ana-Maria Chiorean, Teodora Vărzaru (Uniunea Studenţilor Artişti - USART) şi Răzvan Apetrei (Asociaţia Studenţească a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti - ASUNMB), cu sprijinul Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti.
Publicul prezent la vernisaj a avut ocazia să asiste şi la un scurt recital susţinut de violonistul Daniel Mihai, student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 16-25 Iunie 2009.
Acest proiect se află sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, care a fost prezent la vernisaj. Pe blogul personal, Alteţa Sa Regală a scris următoarele rânduri:

"In cursul dupa-amiezii de ieri, am avut bucuria de a lua parte, la Ateneul Român, la evenimentul numit “Manifest 2009”, organizat de un numar de cinci asociatii de studenti de la tot atâtea universitati de arta din Bucuresti. Studentii-artisti au decis sa-si puna impreuna creatiile de sfârsit de studii, intr-un sir de locatii din Capitala, cu dorinta ca initiativa lor sa se repete anual. Am oferit cu incredere Inaltul Patronaj “Manifestului” din 2009 si o voi face si de aici incolo, in anii viitori.

Ateneul Român este un loc potrivit pentru a gazdui operele de arta ale studentilor. Aici, in perioada interbelica, tinerii artisti erau la ei acasa. Nu stiu daca mass-media va baga in seama acest sir de evenimente studentesti, dar ele sunt remarcabile. Atâta talent, prospetime, cutezanta si atâta buna-credinta asteapta sa fie intelese si integrate in societatea româneasca!"

http://manifest2009.blogspot.com/2009/06/clasic-vs-contemporan-expozitie-de-arta.html


Niciun comentariu

Un produs Blogger.