Campanie fara mititei si bere - Principele Radu Duda

Micii, berea si baile de multime caracteristice politicii mioritice au lipsit cu desavirsire de la vizita Principelui Radu. Departamentul Vietii Romanesti si Asociatia de Profesii ar fi doua moduri prin care Romania ar putea fi promovata in Uniunea Europena. Institutiile statului ar trebui sa aiba conducatori alesi pe competente morale si nu politice, dupa cum a sustinut candidatul independent la Presedintia Romaniei

Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei a trecut ieri prin Vrancea in cadrul programului "Caravanele", acesta fiind cea de-a doua vizita din cele sapte programate la nivel national. Principele candideaza independent pentru presedintia Romaniei si a abordat o maniera de promovare atipica. Micii, berea si baile de multime care au sufocat pina acum vrincenii au lipsit cu desavirsire ieri, Alteta Sa plimbindu-se linistit alaturi de primarii din orasele si comunele pe care le-a vizitat. Inca de la ora 10.00, Principele Radu a "descalecat" in Focsani unde, inopinat, pe Bulevardul Unirii, s-a intilnit cu citiva cetateni care l-au asigurat ca voturile lor vor merge catre el, acest lucru dindu-i Altetei sperante pentru scrutinul din toamna. Milcovul, Odobesti, Marasesti, Panciu si Focsani au fost locurile unde cetatenii au putut sa dea mina cu Principele, chiar daca unii dintre ei nu il cunosteau. La Marasesti, candidatul pentru cea mai inalta functie in stat a dezvaluit citeva din stategiile pe care le-ar aborda in cazul in care ar deveni presedintele Romaniei. Departamentul Vietii Romanesti si Asociatii de Profesii ar fi doua moduri prin care Romania ar putea fi promovata in Uniunea Europena. "Asociatiile de Profesii ar avea o voce puternica si ar putea contracara deciziile politice care se iau la nivel inalt. Departamentul Vietii Romanesti ar face o punte de legatura intre comunitatile romanesti si cele europene", a spus Principele Radu.

"Romania - o tara pseudo-democratica"

Nemultumit de situatia actuala a tarii si de maniera in care se asaza oameni in functii de conducere, Principele a afirmat ca functia de presedinte este una apolitica, dar si ca institutiile statului ar trebui sa aiba conducatori alesi pe competente morale si nu politice. "90% din cei care trebuie sa respecte democratia o scurtcircuiteaza facind din Romania o tara pseudo-democratica", a punctat Alteta Sa. Criza financiara grava in care se gaseste orasul Marasesti l-a impresionat pe Principe care a sustinut ca iesirea din criza nu se poate face decit prin influentarea diplomatica a investitiilor straine in aceasta zona, in agricultura, servicii si productie directa. De asemenea, oaspetele a sugerat ca relatiile europene trebuie intarite datorita numarului mare de cetateni plecati in strainatate care asigura traiul celor din tara si mentin economia tarii.

Radu Duda spune ca e independent 100%

Cu ocazia vizitei, Principele Radu a infirmat zvonurile care planau asupra independentei sale. "Nici vorba sa ma sustina Dinu Patriciu, are si el un candidat din partidul lui (n.r. - Crin Antonescu) pe care este dator sa il sustina", a afirmat Alteta. De asemenea, incertitudinile cu privire la sustinerea din partea Serviciilor Secrete au fost spulberate. "Am avut intilniri ocazionale cu George Maior (directorul SRI - n.r.) si alti citiva reprezentanti ai Serviciilor Secrete insa nu s-a pus problema sustinerii mele in campania pentru prezidentiale", a specificat Principele, care si-a intitulat teza sa de doctorat "Securitatea Europeana in Evolutie" in 2006. De asemenea, Alteta Sa este colonel al Armatei Romane si capitan in rezerva. Oaspetele a recunoscut ca ar accepta sustinerea unui partid care sa nu aiba candidat la presedintie, dar ca nu s-ar "converti" la formatiunea respectiva. Cit priveste politica externa a Romaniei, Principele sustine ca acesta trebuie imbunatatita prin misiuni diplomatice si cimentarea relatiilor. "As trimite in fiecare vara pe cei mai buni 12 elevi ai unui liceu la primarii din orasele UE pentru a discuta problemele oraselor romanesti. Nu cred ca vreun primar strain le-ar inchide usa", a spus Alteta Sa. Nici Republica Moldova si gazoductul Nabucco nu au fost trecute cu vederea, Principele afirmind ca "misiunile diplomatice ar fi rezolvarea relatiilor dintre Romania si Republica Moldova".

Sursa: Ziarul de Vrancea

Niciun comentariu

Un produs Blogger.