Regele Mihai i-a decorat pe marii sportivi români

Regele Mihai i-a decorat pe marii sportivi români

Ieri, luni 13 septembrie, Majestatea Sa Regele a acordat Decorația regală Nihil Sine Deo unui număr de patru sportivi cu mari merite în sportul mondial al secolului al XX-lea.

Au primit decorația regală Iolanda Balaș-Soter, Ilie Năstase, Cristian Țopescu și Ivan Pațaichin.

Ceremonia a avut loc în prezența Principesei Moștenitoare Margareta.

Regele Mihai i-a decorat pe marii sportivi români
Regele Mihai i-a decorat pe marii sportivi români
Regele Mihai i-a decorat pe marii sportivi români

Alături de Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate și de Crucea Casei Regale a României, Decorația regală “Nihil Sine Deo” este o distincție ce se acordă prin decizia Șefului Familiei Regale a României.

Decorația regală “Nihil Sine Deo” poate fi acordată personalităților marcante din domeniul social, științific, educațional, cultural, spiritual, economic, politic și militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanță de înalt nivel, au avut o inițiativă ieșită din comun, au dat dovadă de generozitate și spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăți prezentul românesc.

Decorația poate fi acordată ambasadorilor sau foștilor ambasadori români sau străini care au adus un aport incontestabil relațiilor României cu lumea.

Decorația se poate acorda unor instituții sau organizații, dacă activitatea lor este în mod unitar circumscrisă criteriilor de mai sus.

Decorația regală “Nihil Sine Deo” se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalități în viață, cetățeni români și străini. În numărul de 200 se includ și instituțiile sau organizațiile distinse.

Decorația regală “Nihil Sine Deo” respectă cu fidelitate distincțiile create de fondatorul Casei Regale și Statului român modern, Carol I. Totodată, ea este un simbol al trăiniciei, continuității, tradiției și legitimității istorice a Casei Regale.

Posesorii decorației regale “Nihil Sine Deo” sărbatoresc ziua Decorației în fiecare an la 20 aprilie, ziua de naștere a Regelui Carol I (1839) și ziua în care a fost ales Domnitor al Principatelor Române Unite (1866).
Decorația a fost primită recent, în iunie 2010, de către Principele Nicolae, cu ocazia împlinirii vârstei de 25 de ani.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.