Principele Radu, "Ca la carte"

Principele Radu şi Principesa Moştenitoare a României

Emisiunea lui Cristian Tabără, "Ca la carte" i-a fost dedicată săptămâna trecută Principelui Radu al României, soţul Principesei Margareta, fiica regelui Mihai I al României.

Alteţa Sa Regală, Principele Radu este colonel în Armata României şi doctor în ştiinţe militare, reprezentant Special al Guvernului României 2002-2008 şi consilier al Majestăţii Sale Regele Mihai I.

Din 1974 până în 1999, Principele Radu a susţinut o bogată carieră artistică în teatru, film şi televiziune în ţară şi în Franţa, Belgia, Elveţia, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia şi Camerun. El a realizat în 1993 primul proiect de terapie prin artă "Artecole", pentru orfanii din România. Principele a jucat un rol important în cadrul vizitelor oficiale ale Regelui Mihai I din 1997 şi 2002, pentru integrarea României în NATO şi UE.

De la revenirea în România, la Palatul Elisabeta, în anul 2001, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu reprezintă Familia Regală în ocazii publice în Bucureşti, în ţară şi în străinătate. Pentru mai multe detalii cu privire la activitatea Principelui, puteţi accesa site-ul sau blogul său.

Invitat în emisiunea "Ca la carte", Alteţa Sa Regală vorbeşte despre cea mai nouă carte a sa, apărută la editura Polirom, "Provizoratul istoric", precum şi de situaţia actuală a României. Este o emisiune ce merită văzută, şi poate fi urmărită online aici.


hccdepartamentcultura.blogspot.com

Un comentariu:

  1. Este de-a dreptul uimitor si admirabil cum Alteta Sa a reusit sa se integreze in familia regala, gasindu-si 'rolul' si vocatia vietii lui.
    Moralitatea, atitudinea si intelepciunea sa, precum si toata activitatea pe care o desfasoara sunt demne de a urma modelului Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei. Este un exemplu pentru ceea ce putem gasi in noi, pentru valorile ascunse ale acestei tari si pentru ceea ce se poate realiza daca exista vointa.
    Cu admiratie,
    Adria Robescu

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.