Principesa Margareta si Principele Radu in vizita in Republica Ceha

Principele Radu şi Principesa Moştenitoare Margareta în vizită în Republica Cehă

In perioada 29 noiembrie - 2 decembrie, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei si Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei s-au aflat in vizita in Republica Ceha.


Luni 29 noiembrie Altetele Lor Regale au intalnit la Arhiepiscopia ortodoxa a Cehiei pe Arhiepiscopul Krystoff, Mitropolitul Primat al Bisericii Ortodoxe din Cehia si Slovacia.


In continuarea diminetii de luni Principesa Margareta si Principele Radu au fost oaspetii Ambasadei Romaniei la Praga, gazduita in Palatul Morzin. Ambasadorul Romaniei la Praga, Excelenta Sa doamna Daniela Gitman, a organizat o ampla reuniune economica, dedicata relatiilor bilaterale romano-cehe in domeniul agriculturii si comertului. Au luat parte secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii Jiri Novak, reprezentanti ai Camerei de Comert Romano-Cehe, oameni de afaceri cehi, reprezentanti diplomatici si ziaristi.


Tot luni Altetele Lor Regale au vizitat Arhiepiscopia catolica, la resedinta medievala a Primatului Cehiei, Excelenta Sa Arhiepiscopul Dominic. Discutiile au vizat prezenta pe continent a diferitelor confesiuni crestine si pasii importanti facuti in ultimii ani pe calea apropierii bisericilor catolica si ortodoxa.


Principesa Margareta si Principele Radu au vizitat si noilor studiouri ale televiziunii cehe Nova, lider de piata in mass-media din Republica Ceha, detinatoare a recordului absolut de audienta la stirile de seara (69%).


In seara zilei de luni 29 noiembrie 2010, Altetele Lor Regale au intalnit pe Prim-ministrul Republicii Cehe, dl Petr Necas in cadrul unei mese rotunde organizate de Prague Society for International Co-operation si organizatia Global Panel. Intalnirea a fost moderata de dl Marc Ellenbogen, presedintele celor doua organizatii, in prezenta ambasadorilor Chinei, Indiei, Australiei, Coreei de Sud, Poloniei, Romaniei, Frantei, Marocului si in prezenta unui numar de importanti oameni de afaceri cehi.


Marti, 30 noiembrie 2010, Principesa Mostenitoare si Principele Radu au depus la Brno, in ajunul zilei de 1 decembrie, o coroana de flori la mormantul soldatilor romani. Altetele Lor Regale au fost intampinate de vice-guvernatorul Regiunii Moravia de Sud ,de reprezentanti ai administratiei regionale, de seful Garnizoanei Brno, militari din garnizoana si reprezentanti ai comunitatii romanesti.


In aceeasi zi, Altetele Lor Regale au vizitat Primaria Municipiului Brno. Impreuna cu domnul Roman Onderka, primarul municipiului Brno, Principesa Margareta si Principele Radu au initiat proiecte legate de schimburi economice si culturale intre municipalitatea Brno si o municipalitate similara din Romania.


La Universitatea de Aparare din Brno Alteta Sa Regala Principele Radu a sustinut conferinta "Identitatea si securitatea nationala. O privire romaneasca". Conferinta a fost urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri.


Miercuri, 1 decembrie, Principesa Mostenitoare si Principele Radu au fost oaspetii Primei Doamne, Lidia Klausova, la Hrad, resedinra prezidentiala a Republicii Cehe. A fost a patra intalnire cu cuplul prezidential ceh, in ultimii sase ani. Dupa intrevederea de 45 de minute, Altetele Lor Regale au vizitat impreuna cu doamna Klausova Camerele de Stat ale Palatului, precum si partea palatului care poarta numele "Regele Carol al II-lea", in amintirea sederii Suveranului roman in 1936 la Hrad, in acele apartamente, cu ocazia Vizitei de Stat.


In cursul serii Altetele Lor Regale au participat la Receptia Oficiala organizata de Ambasada Romaniei cu ocazia Zilei Nationale. Au luat parte reprezentanti ai Guvernului si Parlamentului cehe, ambasadori acreditati la Praga, oameni de cultura, arta, reprezentanti ai mediului de afaceri, presa. Receptia a avut loc la hotelul Diplomat din Praga si a fost urmata de un spectacol de pantomima organizat de Institutul Cultural Roman din Praga. Au evoluat tineri artisti din trupa de pantomima "Dan Puric".

familiaregala.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.