Principele Radu, 300 de angajamente publice în 2010

Principele Radu, 300 de angajamente publice în 2010


Raportul activităţii ASR Principele Radu în anul 2010, pe scurt:
  
300 angajamente publice

În țară:

•    8 județe vizitate (Arad x 3, Timiș x 3, Ialomița, Iași x 2, Suceava, Dolj x 2, Dâmbovița, Prahova) și mai multe localități vizitate (municipii, orașe, comune și sate);

•   16  întâlniri in universități, colegii naționale și licee (București CNApx2, Timișoara : Universitatea de Vest x 2, Universitatea de  Medicină și Farmacie “Victor Babeș”, Universitatea Politehnica, Colegiul Național Constantin Diaconovici-Loga;  Iași: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” x 2, Școala “Ion Neculce”; Suceava: Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Rădăuți: Școala Regina Elisabeta; Craiova: Universitatea din Craiova x2);

•  36 întâlniri cu caracter economic (14xBucurești, 4xSavârșin, 5xTimișoara, 4xArad, Fetesti, 3xCraiova, 5xIasi);

•    6 întâlniri cu ierarhi ai Bisericilor Ortodoxă și Catolică din România;

•   21 conferințe și prelegeri (București x 6: Teatrul Național, Cafeneua critică, CNApx2, Academia Română, Simpozionul Hospitality Trend; Universitatea din Craiova x2, Universitatea de Vest din Timișoara x 2, Universitatea Vasile Goldiș din Aradx2, Universitatea din Suceava, Colegiul Național Ștefan cel Mare din Suceava, Liceul Dimitrie Cantemir din Iașix2, Colegiul Național Loga din Timișoara, Academia Româna filiala Iași, GDS Iași);

•   2 seri ale Palatului Elisabeta (Seara Corpului Diplomatic, Seara dedicată Fundației Principesa Margareta a României);

•   Vizitele în țară au cuprins întâlniri cu autoritățile locale (primari, prefecți, președinți ai Consiliilor Județene), cu organizații, cu mass-media, cu oamenii de afaceri, cu societatea civilă, vizite la companii economice, industriale, comerciale sau agricole, la instituții publice și întâlniri cu reprezentanții comunității.
În lume:

•    5 întâlniri cu șefi de Stat (Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei și ASR Principele Consort, Majestăților Lor Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia ai Suediei, Excelenta Sa domnul Dmitri Anatolievici Medvedev, Președintele Federației Ruse, Majestățile Lor Regele Juan Carlos I și Regina Sofia ai Spaniei, dna Livia Klausova, prima doamnă a Republicii Cehe);

•     14 vizite în străinătate (Cehia, Danemarca, Serbia, Marea Britanie x 2, Republica Turcia x 3, Suedia, Federația Rusă, Germania, Regatul Hașemit al Iordaniei, Spania, Elveția);

•    6 întâlniri parlamentare și guvernamentale (Prim–ministrul seudez, prim-ministrul ceh, prim-ministrul landului Baden-Wurttemberg, Petr Necas, secretar de Stat al Ministerului Agriculturii ceh, Jiri Novak, vice-guvernatorul Regiunii Moravia de Sud, Roman Onderka, primarul municipiului Brno);

•   5 conferințe și prelegeri internaționale (Universitatea de Apărare din Brno, Universitatea Oxford din Marea Britanie, “Eurasian Economic Summit” la Istanbul, Colegiul Superior de Apărare din Madrid, Reuniunea Global Panel din Praga);

•    5 întâlniri cu caracter economic (Cehia, Danemarca, Iordania, Turcia, Elveția);

•   4 întâlniri cu comunitatea românească (Cehia, Serbia, Iordania, Spania);

•  2 întâlniri cu ierarhi ai Bisericilor lumii (Primatul Cehiei Arhiepiscopul Dominic, Sanctitatea Sa Bartomomeu I, Patriarhul Ecumenic)

•    4 gale cu scop caritabil (Londra, București x 2, Arad);

•    Alteța Sa Regală a sprijinit public în 2010 organizațiile cărora le-a acordat Înaltul Patronaj: Federația Română de Karate Tradițional, Festivalul Jeunesses Musicales (EUROPAfest), Simpozionul Național “Dimitrie Cantemir” din Iași, Camerata Regală a Universității Naționale de Muzică din București, Conferința de la Marea Neagră a Ligii Studenților Români din Străinătate, Observatorul European al Plurilingvismului, Asociația “Leaders Romania”.

Evenimente importante în Bucuresti:

•    Principele Radu a sărbătorit în prezența Majestăților Lor și a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare jubileul de 50 de ani la București. Ceremoniile organizate cu ocazia Jubileului Principelui Radu s-au înscris în cea de-a șasea ediție a proiectului “România. O călătorie regală”, inițiat de Familia Regală a României în anul 2004, după modelul creat de Regele Carol I, acum 140 de ani.
La Călătoria Regală 2010 au participat membri ai Familiilor Regale din Europa și personalitati din Franța, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Ungaria, Elveția și Spania.

•    Principele Radu a participat în prezența Majestăților Lor și a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare la primul Garden Party organizat de Familia Regală după 1947. Evenimentul a avut loc la 27 mai 2010 și a reunit 1,200 de reprezentanți ai tuturor județelor țării și profesiilor din societatea românească.

•    Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au participat la dezvelirea statuii ecvestre a Regelui Carol I în Piata Palatului.

•    Principesa Moștenitoare Margareta a lansat la Târgul de carte Gaudeamus volumul “Cartea Regala de bucate”.

•     Principele Radu a lansat la Târgul de carte Gaudeamus volumul “Provizoratul istoric”, apărut la Editura Polirom. Prefață de Roger Griffin, profesor la Universitatea din Oxford și postfață de Hans-Gert Pöttering, fost presedinte al Parlamentului european.

•     Principele Radu a inaugurat expoziția de fotografii organizată de Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității dedicată demonstrației anticomuniste din 8 noiembrie 1945 și revoltei muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987.

•    Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au participat la Ateneul Român în seara de 25 octombrie 2010 la un spectacol dedicat zilei de naștere a Regelui Mihai, organizat de Fundația Principesa Margareta a României.

•    Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu  au participat, în ziua Sf. Mihail și Gavril la Ateneul Român, la un spectacol dedicat Majestății Sale Regelui.

•    Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu  au participat, la reședința ambasadorului Statelor Unite ale Americii, la o gală de binefacere dedicată proiectului “Tinere talente” al Fundației Principesa Margareta a României.

•    Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au participat la evenimentul organizat de Federația Comunităților Evreiești din România dedicat memoriei lui Alexandru Safran, Șef Rabin al României în perioada 1940-1947, unde Principesa Margareta a primit, în numele Regelui Mihai I, medalia “Dr. Alexandru Șafran” 2010 pentru pentru actele de curaj ale Reginei Elena în cel de-al Doilea Război Mondial.

•    Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au reprezentat pe Majestățile Lor la Întâlnirea anuală a Corpului Diplomatic de la Palatul Elisabeta.

Participari la evenimente în lume:

•    Principesa Moștenitoare și Principele Radu a participat la ceremoniile prilejuite de aniversarea Nunții de Argint a Altețelor Lor Regale Principele Moștenitor Alexandru al II-lea și Principesa Ecaterina ai Serbiei, la aniversarea a 70 de ani ai ASR Diana, Ducesa de Württemberg, Principesă a Franței, la ceremoniile oficiale prilejuite de căsătoria ASR Principesa Moștenitoare Victoria a Suediei cu ASR Principele Daniel. Cu aceste ocazii, Altețele Lor Regale au întâlnit Familiile Regale ale Belgiei, Bulgariei, Danemarcei, Greciei, Iordaniei, Luxemburgului, Marii Britanii, Norvegiei, Olandei, Serbiei, Spaniei și Suediei, Familiile Princiare din Monaco și Liechtenstein și Familia Imperială a Japoniei, alături de alți peste 500 de invitați din Europa, Statele Unite ale Americii și Asia.

3 comentarii:

 1. Mai bine nu vreau sa stiu cat costa toate sindrofiile astea, platite cu bani "munciti cinstit" de familia regala sosita repejor la impartirea averilor Romaniei.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mai bine nu dai astfel de mesaje anonime.

  Sunt curios daca stii vreun reprezentant al Romaniei care s-a intalnit cu atatea personalitati. Sau macar unul care si-a afisat activitatea anuala.
  Crezi ca se compara?

  In rest, sunt convins ca activitatile ASR Principele Radu sunt mai eficiente decat ale politicienilor platiti (si din banii tai) sa faca ceva pentru Romania.

  RăspundețiȘtergere
 3. anonim daca i-ai cunoaste nu ai mai avea parerea asta despre ei!!!cred ca sunt singurii oameni care doresc binele acestei tari!!pe ei nu ii intereseaza banii!!ei au fost crescuti in alt spirit fata de tara.Tu esti crescut in mentalitate de Romania..ce pot sa iti cer:-J

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.