Principesa Margareta şi Principele Radu au adresat ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti un mesaj în opt limbi

Principesa Margareta şi Principele Radu au adresat ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti un mesaj în opt limbi

Reprezentanţii Familiei Regale au adresat un mesaj, joi, la Palatul Elisabeta, ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti, Pricipesa Margareta rostindu-şi discursul în engleză, franceză şi italiană, iar Principele Radu începându-şi alocuţiunea în rusă şi continuând în germană, arabă, chineză şi spaniolă.
La eveniment au luat parte ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, printre care cei ai Franţei, Italiei, Germaniei, Olandei, dar şi ambasadorul britanic, care a purtat kilt, costumul tradiţional scoţian. Au fost de asemenea prezenţi ambasadorii Republicii Moldova, Ucrainei, Bulgariei, Qatarului şi ambasadoarea statului Chile. Printre ambasadorii absenţi la eveniment s-a numărat cel al Statelor Unite, care a fost înlocuit de Jerri Guthrie Corn, adjunct al şefului de misiune, şi cel al Rusiei, al cărui loc a fost ţinut de Ambros Piotr, ministru consilier. Ceremonia a fost deschisă de Principesa Margareta, care a rostit un discurs în limbile engleză, franceză şi italiană.

"Majoritatea relaţiilor diplomatice economice şi politice cu statele reprezentate de ambasadorii prezenţi la Palatul Elisabeta, datează din vremea regilor Carol I, Ferdinand şi Carol al II-lea"

Principesa a reamintit că majoritatea relaţiilor diplomatice economice şi politice cu statele reprezentate de ambasadorii prezenţi, joi seară, la Palatul Elisabeta, datează din vremea regilor Carol I, Ferdinand şi Carol al II-lea.

Principesa a menţionat că Regele Mihai a păstrat contacte cu ţările occidentale chiar şi în timpul Războiului Rece. Principele Radu şi-a început discursul în limba rusă, continuând apoi în germană, arabă, chineză şi spaniolă. El a spus că a reprezentat, în ultimul an, Familia Regală în Spania, Qatar, Germania, Marea Britanie, Turcia, Rusia, Iordania, Suedia, Serbia şi Danemarca.

"În toate aceste vizite am transmis un mesaj de încredere, toleranţă, dialog cultural şi dorinţă de avansare cu paşi importanţi pe calea democraţiei, libertăţii şi prosperităţii", a spus el.

La final a luat cuvântul nunţiul apostolic şi decanul de vârstă al Corpului Diplomatic, monseniorul Francesco Javier Lozano. "Noi, toţi ambasadorii acreditaţi, avem privilegiul de a urmări viaţa politică şi civilă de aceea suntem mândri să spunem că este ca o a doua ţară a noastră. Urmărim evoluţia vieţii democratice şi sociale din ţara dumneavoastră", a spus monseniorul Lozano.

"Este dorinţa noastră ca angajamentul pentru pace şi stabilitate socială să fie menţinut şi consolidat în această regiune şi în întreaga Europă, din care România este o parte centrală. Acestea pot fi realizate prin promovarea drepturilor omului şi a valorilor democratice", a adăugat reprezentantul Sfântului Scaun la Bucureşti.

De la revenirea în ţară a Regelui Mihai, în anul 1997, Familia Regală a României primeşte la sfârşitul fiecărui an Corpul Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Curierul Naţional

2 comentarii:

 1. Orice intelectual din aceasta tara este dominat de dorinta de informare multilaterala.Nivelul profesional si cultural al fiecaruia il plaseaza in ierarhie pe scara valorilor,pe locuri recunoscute de societate.Aceasta nu inseamna ca sunt si recrutati in locurile de decizie politica sau profesionala.F multi romani inteligenti vorbesc corect una sau doua limbi straine.
  Cu totul si cu totul de exceptie este ceia ce s-a intamplat la PALATUL ELISABETA in 2010 la Bucuresti.In prezenta domnilor ambasadori acreditati la Bucuresti,ASR Principesa Mostenitoare Margareta, a transmis mesajul de an nou,in trei limbi:engleza,franceza si italiana,iar ASR Principele Radu in alte cinci limbi:in rusa,germana,araba,chineza si spaniola .Per total,mesajul a fost transmis din CASA REGALA A Romaniei in opt limbi.Concluzia este ca in Familia Regala se gasesc personalitati de exceptionala educatie,cultura ,bun simt,iubire si respect desavarsit!
  Imaginati-va de cata apreciere s-ar bucura Majestatile Lor in afara tarii,in cazul in care Monarhia ar redevenii legal, forma noastra de guvernamant.Ne-ar pune mana Dzeu pe cap!In plus Casa Regala detine programul de redresare a Romaniei,si consolidarea puternica a democratiei si institutiilor statului.Adica,O ROMANIE ALTFEL!
  Valorile acestui neam asa dupa cum a spus ASR Principele Radu trebuie sa depuna toate eforturile,pentru a deveni ELITE.Se poate,am toata increderea!
  Partidele politice daca doresc cu adevarat,binele tarii,sa puna umarul pentru reintronarea MS Regele MIhai.
  ASR Mostenitoarea Tronului romanesc reprezinta garantia acestui act ,asteptat cu lacrimi in ochii tacuti timp de 65 de ani ai milioanelelor de romani umiliti si adusi la sapa de lemn.
  Taranisti! ochii dv sunt plansi! Glasul sugrumat!
  Segnorul Corneliu Coposu NU A MURIT! Este langa MS Regele Mihai I ! Este langa noi,printre noi!Uniti-va! veniti aproape de noi! Acum!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitari Doamna Rodica.

   Ștergere

Un produs Blogger.