Familia Regală a României rupe legăturile cu Casa de Hohenzollern

Familia Regală a României rupe legăturile cu Casa de Hohenzollern

Familia Regală a României anunţă astăzi, 10 mai 2011, printr-un comunicat de presă, că prin decizia Şefului Casei Regale a României, Regele Mihai I, începând de la această dată au fost rupte toate legăturile, istorice şi dinastice, între Familia Regală a României şi Casa Princiară de Hohenzollern.

Totodată, Casa Regală a României renunţă la titlul "de Hohenzollern-Sigmaringen" iar membrii Familiei Regale vor renunţa la toate titlurile conferite de capii Casei Princiare de Hohenzollern.

Citeşte mai jos documentul semnat de Regele Mihai I al României:

Noi, Mihai I,

În virtutea autorităţii noastre nedisputate ca Şef al Casei Regale a României,

Luând în considerare decizia Iubitului Nostru bunic, Regele Ferdinand I, de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Noastre Regale,

Şi urmând datoria mea faţă de istorie şi faţă de urmaşii şi succesorii mei,

Ţinând cont de articolele 1(10), 15 şi Anexa 1 ale Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, adoptate de Noi la 30 decembrie 2007,

Acţionând în conformitate cu voinţa mea liberă,

FAC CUNOSCUT:

Art. 1 Ruperea tutoror legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern
       (1) La data de 10 mai 2011 toate legăturile dinastice dintre Casa Regală a României şi Casa Princiară de Hohenzollern iau sfârşit.
       (2) În conformitate cu dorinţele regretatului nostru bunic, Majestatea Sa Regele Ferdinand I, şi cu decizia Sa din anul 1921, Familia Regală a României şi membrii săi au purtat şi poartă numele de „al (a) României”. Dar începând cu 10 mai 2011, Casa Regală a României nu va mai purta numele de „Hohenzollern-Sigmaringen”, şi nu va mai fi cunoscută de la această dată sub numele de „Casa de Hohenzollern-Sigmaringen”. Casa Regală română va fi cunoscută de acum înainte numai sub numele de „Casa Regală a României”.

Art. 2 Renunţarea la titlurile conferite de Capii Familiei Princiare de Hohenzollern
       (1) Începând cu data de 10 mai 2011, niciun membru al Familiei Regale a României nu va mai purta şi nu va mai avea dreptul să poarte, sau să folosească, vreun titlu conferit (ereditar sau ad personam) de orice Şef al Casei Princiare de Hohenzollern.
       (2) Capul Casei Regale a României rămâne singura autoritate pentru aprobarea sau acceptarea oricărui titlu sau distincţie.

Art. 3 Amendarea Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României
       (1) Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României se amendează prin excluderea particulelor „de Hohenzollern”, „de Hohenzollern-Sigmaringen” şi „de Hohenzollern-Veringen”, în măsura în care se referă la oricare dintre membrii Casei Regale a României.
      (2) Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României, amendate, vor fi transmise membrilor Familiei Regale a României.


La 10 mai 2011, la Palatul Elisabeta din Bucureşti

Mihai R.


Familia Regală a României rupe legăturile cu Casa de Hohenzollern

7 comentarii:

 1. Un nou si neasteptat dar pentru Romania.
  Multumim Regelui, celui care da tarii absolut tot ce are, persoana, familie, destin.
  Desigur prin imitatie si analogie cu Isus Rege, imitatie si analogie in jertfa si in forta salvifica.
  Va multumim Majestate, iti multumim Isuse Bunule!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ar trebui sa va dam la cioc ! Cand va platiti facturile?

  RăspundețiȘtergere
 3. O data la tradat pe Antonescu acum isi reneaga si numele,cata ipocrizie.

  RăspundețiȘtergere
 4. "O data la tradat pe Antonescu "

  Gigele, te informez ca se scrie "L-A tradat".
  Incearca sa nu iei de buna tampenia aia conform careia "scoala romaneasca scoate tampiti".

  RăspundețiȘtergere
 5. Regele Mihai nu l-a tradat pe Antonescu ci pe Hitler si ideologia sa inumana,scurtind cu un an,al II-lea razboi mondial.
  Daca de comunism se putea scapa(asa cum just au evaluat analistii occidentali si a confirmat-o realitatea istorica)deoarece el era "mort" economic de la nastere,de barbaria de "casta" rasiala a fascismului,nu se putea scapa niciodata.
  Evaluarile negative la adresa Regelui Mihai sint lipsite de orice baza analitica istorica si morala,fiind afirmatii gratuite, aruncate din "nostalgii" comuniste,de catre persoane care nu au suferit nici un prejudiciu de pe urma monarhiei.Aceste nostalgii sint greu de reprimat,chiar si la 20 de ani,de la caderea comunismului.

  RăspundețiȘtergere
 6. Este o decizie intelepata si corect istorica ceea ce majestatea Sa a facut.Ruperea legaturilor istorice cu casa de Hohenzollern Sigmaringen este un fapt de dreptate istorica si mai ales o consolidare a identitatii nationale a casei regale a Romaniei.
  Acum Romanii se pot identifica pe deplin cu ceea ce exprimam cu bucurie a fi "CASA REGALA A ROMANIEI"
  Este o alta dovada de gandire verticala a unui adevarat roman in persoana Majestatii Sale regelui Mihai.
  Acesta arata ca un adevarat rege si un adevarat roman isi asuma pe deplin identitatea neamului sau .
  Salutam cu respect decizia Casei Regale a Romaniei care da dovada si de aceasta data de constienta devoteament si respect pentru tot ce este cu adevarat romanesc
  Pentru conformitate Pr Ioan Pop

  RăspundețiȘtergere
 7. Inteleg de ce a facut asta, dar MS Regele Mihai I trebuie sa fie constient si mandru deoarece provine dintr-o familie cu renume in europa si chiar daca semneaza o hartie prin care se rup legaturile mie mi se pare un pic aiurea....adica daca te nasti intr-o familie nu poti tu sa schimbi adevarul, este ca si cum te-ai naste negru da tu semnezi o hartie si gata nu mai esti negru deci eu zic ca trebuia sa se numeasca toti membrii cu titlul de a sau al Romaniei fara ruperea legaturilor de familia Hohenzollern.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.