Casa de Hohenzollern: Nu am fost informati oficial de decizia Regelui Mihai I, am aflat informatia din presa

Casa de Hohenzollern: Nu am fost informati oficial de decizia Regelui Mihai I, am aflat informatia din presa

Reprezentantii Printului de Hohenzollern au declarat ca nu au fost informati oficial de Palatul Elisabeta de decizia Regelui Mihai I, care a anuntat marti ca renunta la legaturile istorice si dinastice cu Casa de Hohenzollern, si ca nu acorda "insemnatate speciala acestui proces pe fondul contextului istoric al ultimului secol".

"Am aflat despre anuntului lui Mihai I numai din informatiile din presa. Nu ni s-a transmis o comunicare scrisa oficiala. Cu toate acestea, ce ar fi de spus este ca nu mai acordam o insemnatate deosebita unui astfel de proces in contextul evolutiei istorice din ultimul secol", a declarat un purtator de cuvant al Printului de Hohenzollern intr-un e-mail trimis HotNews.ro.

Regele Mihai I a anuntat ca, incepand cu data de 10 mai 2011, toate legaturile dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern iau sfarsit.

Astfel, niciun membru al Familiei Regale a Romaniei nu va mai purta si nu va mai folosi vreun titlu conferit de orice Sef al Casei Princiare de Hohenzollern.

3 comentarii:

 1. Hotararile luate de MS Regele Mihai sunt lege pentru noi!Noi avem nevoie de MS Regele Mihai care a jurat credinta tarii noastre.

  RăspundețiȘtergere
 2. Constantin Brancoveanu a hotarat sa schimbe la un moment dat emblema vulturului bicefal apartinand familiei Cantacuzinilor, cu vulturul monocefal cu crucea in gura, devenind astfel simbolul familiei Brancoveanu - vulturul autocefal.
  Aceasta desprindere de familia Cantacuzinilor nu a insemnat o respingere a legaturilor istorice si de familie pe care le dobandise Brancoveanu prin nastere, ci mai degraba o afirmare a independentei si puterii marelui domnitor.
  Regele Mihai este incepand de la 10 mai 2011, regele Mihai de Romania. Familia Hohezollern ramane o familie respectabila din care s-a nascut monarhia romaneasca.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce hotaraste Casa Regala a Romaniei, nu comentez. Respect toate deciziile luate de Casa Regala a Romaniei.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.