Principesa Margareta: Avem alte preocupări în această perioadă. Casa Regală nu îi răspunde lui Băsescu

Principesa Margareta: Avem alte preocupări în această perioadă. Casa Regală nu îi răspunde lui Băsescu

Membrii Casei Regale refuză să facă prea multe comentarii la atacul fără precedent al lui Traian Băsescu la adresa regelui Mihai. Principesa Margareta susţine că are alte preocupări în această perioadă, decât să răspundă public atacurilor venite din partea şefului statului.

În schimb, un grup de intelectuali i-au trimis şefului statului o scrisoare deschisă în care se solidarizează cu Regele Mihai.

Membrii Casei Regale au refuzat să comenteze atacul fără precedent al lui Traian Băsescu la adresa regelui Mihai.

Declaraţiile preşedintelui a stârnit însă un val de indignare în rândul intelectualilor români. Mai mulţi istorici, avocaţi şi politicieni i-au trimis lui Traian Băsescu o scrisoare deschisă, prin care îşi exprimă solidaritatea cu Casa Regală.

"Atâta timp cât preşedintele României îşi permite să-i adreseze M.S. Regelui Mihai I epitete ca acela de „trădător", nu dorim decât să ne alăturăm Regelui, cu modestie dar şi cu hotărârea de a încerca să împiedicăm, pe viitor, astfel de derapaje. Dacă pentru asta vom fi, la rândul nostru, consideraţi „trădători", ne declarăm încă de pe acum vinovaţi", se arată în scrisoarea deschisă semnată, printre alţii şi de fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu.

Reacţia intelectualităţii româneşti vine după ce Traian Băsescu a declarat zilele trecute că Regele Mihai a fost slugă la ruşi, iar decizia de a abdica a fost un act de trădare.

antena3.ro

4 comentarii:

 1. Majestate,
  Romania este o tara minunata, cu oameni minunati, dar mai sunt si uscaturi ca in orice padure seculara. Demnitatea, sinceritatea si judecata dreapta de care Ati dat dovada de-a lungul existentei Dumneavoastra, este un exemplu de urmat pentru orice roman de bun simt care spera intr-o intoarcere la normalitate a acestei natiuni.
  In ziua de Sfintele Pasti pe 23 aprilie 1992, cand Ati fost primit la Bucuresti de peste un milion de romani Ati adresat romanilor un singur mesaj, repetat de trei ori suit pe un scaun in fata bisericii Sf. Gheorghe, unde este inmormantat Sf. Constantin Brancoveanu: “Hristos a inviat !”
  Prin exemplul de viata si moralitate, de dragoste de tara, dat de Dumneavoastra sunt convins ca majoritatea romanilor va decide in curand o renastere a Romaniei.
  arh. Victor MODORAN
  2011 06 25

  RăspundețiȘtergere
 2. Avem nevoie de oameni de la care sa invatam ce e decenta, ce inseamna "a avea educatie", oameni care respecta cultura si istoria acestui neam si nu numai ale acestui neam, oameni care au sentimentul ridicolului, oameni care trec cu demnitate peste greu, de oricare natura ar fi el, oameni cu suflete frumoase, pentru ca vazandu-i mereu si privindu-i, asa cum te privesti intr-o oglinda, vei incerca sa fii in ganduri si in gesturi asemeni lor. Ceea ce noi , am vazut pana acum, acolo, in lumea inalta a politicii de la noi, ne-a debusolat si ne-am ratacit ca popor.
  Avem nevoie de oameni care iubesc aceata tara in tacere, prin fapte si nu prin declaratii galagioase.
  Romania trebuie sa renasca!

  RăspundețiȘtergere
 3. Bine ar fi sa se termine o data epoca de aur a altui cizmar precum Ceasca basescu,care distruge Romania.Toate se platesc.Aceasta este ultima zvarcolire neocomunista din tara lui Papura Voda basescu.Principesa margareta este un suveran temerar care a distrus barierele neocomuniste in 1997,primind la Palatul Elisabeta pe marii politicieni de atunci precum Corneliu Coposu si Ion Ratiu.Desteapta-te romane din somnul cel de moarte cat mai traioeste familia regala pe pamant romanesc.

  RăspundețiȘtergere
 4. ce-au facut casele regale pentru popoarele in care mai exista monarhie?
  au trait ca niste paraziti spunand povesti frumoase !
  SUNTETI DEJA PASE ......IN LOCUL VOSTRU MI-AR FI RUSINE SA APAR IN MEDIA !
  CAND A TREBUIT SA VORBITI ATI TACUT .....MAI BINE RACETI DEFINITIV!

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.