Principesa Margareta şi Principele Radu au participat la aniversarea prinţului Philip, la Londra

Principesa Margareta şi Principele Radu au participat la aniversarea prinţului Philip, la Londra

Principesa Margareta şi Principele Radu au participat ieri, la Londra, la ceremoniile prilejuite de aniversarea prinţului consort Philip, soţul reginei Elisabeth a II-a a Marii Britanii, informează un comunicat al Casei Regale a României.

"La invitaţia Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu efectuează o vizită în Marea Britanie", se arată în comunicat.

Astfel, ieri, de la ora 10.45, Principesa Margareta şi Principele Radu s-au alăturat participanţilor la slujba de binecuvântare de la Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor.

În continuare, reprezentanţii Casei Regale române au luat parte la recepţia oficială organizată la Castelul Windsor, iar apoi la un prânz cu caracter privat, găzduit de Regina Elisabeta a II-a şi de prinţul consort.

Prinţul Philip, duce de Edinburg, a împlinit vineri 90 de ani, şi primit titlul de lord-mare amiral de la regină. Tot vineri, în curtea palatului Buckingham, o fanfară militară i-a cântat "La mulţi ani!" prinţului Philip, onorat de asemenea cu 62 de salve de tun de la Turnul Londrei.

Evenimentele legate de aniversarea prinţului consort urmează zilei oficiale de naştere a reginai Elisabeth a II-a, marcată sâmbătă printr-o ceremonie specială numită "Trooping the Colour". Prinţul William a luat parte la tradiţionala paradă a gărzilor cu această ocazie, pentru prima dată, iar soţia sa, Kate, ducesă de Cambridge, a fost de asemenea prezentă la primul ei eveniment oficial, în această calitate. Regina Elisabeth a II-a a Marii Britanii a împlinit 85 de ani pe 21 aprilie.

2 comentarii:

  1. Un cuplu frumos unit in fata incercarilor vietii care fc cinste Romaniei cu modestie,demnitate si onoare in orice imprejurare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, asa este. Este un cuplu care in aceste vremuri tulburi, prin surisul increzator si frumusetea lor, ne dau o unda de bucurie si speranta. Numai MONARHIA mai poate SALVA ROMANIA. Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.