Regata de Yachting Offshore „Cupa Ferdinand I"

Yacht Club Regal Român, organizează în perioada 24-26 iunie, la Mangalia, Regata de Yachting Offshore „Cupa Ferdinand I" si „Cupa Marsuinul", eveniment ce îşi propune să atragă atenţia asupra asupra ameninţărilor la adresa ecosistemului litoralului românesc.
Ecosistemul marin si terestru din zona litoralului românesc este din ce în ce mai puternic ameninţat de exploatarea turistica neadecvata si de dezvoltarea necontrolată a zonei. Yacht Clubul Regal Român, consecvent programului său de promovare a yachtingului, cât şi a protecţiei mediului acvatic, va aduna la linia de start a regatei majoritatea velierelor mari din zona litoralului, pentru a arăta că se poate face agrement la malul mării şi fără a afecta mediul înconjurător. Pe lângă întrecerea sportivă, plănuim o serie de dezbateri cu scopul de a identifica soluţii de reducere şi eliminare a ameninţărilor la care este expus în prezent ecosistemul litoralului românesc", a declarat Valerie Timofei, vicecomodorul Yacht Clubului Regal Român
Urmând a se desfăşura sub sloganul „STOP BRACONAJULUI! SALVAŢI DELFINUL!" regata va fi precedată de o masă rotundă ce va reuni organizaţii precum Institutul de Cercetări Marine Constanţa, Muzeul de Ştiinţele Naturii Constanţa, Liga Navală Română, Apele Române, Mare Nostrum şi se va bucura de prezenţa, la ceremonia de premiere, a Alteţei Sale Regale Principele Radu şi a Ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely. La finalul celor trei zile de regată, vor fi decernate Cupele MARSUINUL şi REGELE FERDINAND I, precum şi Trofeul PAVILIONUL VERDE, pe anul 2010, pe care clubul îl acordă skipperilor, pentru aplicarea codului etic în protecţia mediului.

Programul de desfăşurare a regatei:

Vineri, 24 iunie:

09.00: înscrierea participanţilor; control;

18.00: şedinţă tehnică;

Sâmbătă, 25 iunie:

11.00: start;

20.00: barbeque cu participanţii la competiţie;

Duminică, 26 iunie:

09.00: start;

15.00: festivitatea de premiere.

Yacht Clubul Român s-a înființat în 1921 la Constanța, iar în 1924 Regele Ferdinand preia funcția de Comodor al acestui club, schimbând astfel titulatura în Yacht Clubul Regal Român. După o serie de succese sportive pe plan internațional, activitatea Clubului este suspendată la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. În anul 1999, Clubul este reactivat din inițiativa lui Valerie Timofei, iar în 2002 Majestatea Sa Regele Mihai I acceptă funcția de Comodor al Clubului. Yacht Clubul Regal Român este reprezentant al României în European Boating Association și afiliat la Offshore Racing Council.

ziuaconstanta.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.