Ambasadorul Rusiei la NATO: Traian Băsescu propovăduieşte ideile naziste

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin a declarat, comentând tragedia din Norvegia, că unul dintre motivele pentru care ideile naziste încă trăiesc în Europa este că ele sunt propagate deschis de unii politicieni.

Rogozin a dat exemplu declaraţia preşedintelui Traian Băsescu pe tema celui de-Al Doilea Război Mondial, când a afirmat că şi el ar fi întors armele împotriva Rusiei, la fel cum a făcut mareşalul Ion Antonescu.

"În unele ţări europene, sunt politicieni de rang înalt care propovăduiesc deschis ideile naziste. Nu e de mirare că oamenii din stradă iau aceste idei drept ghid pentru acţiunile lor. În fostele republici sovietice baltice, nazismul este aproape lăudat de liderii acestor ţări. Recent, preşedintele României, Traian Băsescu, a spus că, în 1941, ar fi ordonat şi el armatei române să se alăture Germaniei naziste, aşa cum liderii români au şi făcut. În unele ţări europene, sunt politicieni de rang înalt care propovăduiesc deschis ideile naziste. Nu e de mirare că oamenii din stradă iau aceste idei drept ghid pentru acţiunile lor", a declarat Rogozin, citat de Voice of Russia, într-un articol intitulat "Atacatorul din Norvegia: un nebun sau un neonazist?".

De altfel, cuvintele lui Traian Băsescu despre faptul că, în locul mareşalului Antonescu, în 1941, şi el i-ar fi îndreptat pe ostaşii români peste Prut, pentru a lua parte la agresiunea Germaniei hitleriste împotriva URSS, au făcut înconjurul lumii.

În cadrul reuniunii Consiliului NATO-Rusia de la Soci, preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a criticat extrem de dur pe omologul său român.

Şi preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, s-a declarat nemulţumit de afirmaţiile preşedintelui român. "Preşedintele unei ţări membre a UE a recunoscut ca fiind corecte acţiunile unui criminal de război şi ale unui călău nazist, (mareşalul Ion) Antonescu, prin a cărui participare nemijlocită au fost exterminaţi mai mult de 300.000 de oameni", a declarat Voronin, citat de PRO TV Chişinău.

Totodată, Voronin a cerut ca Traian Băsescu să fie condamnat public de UE.

realitatea.net

2 comentarii:

  1. Daca e sa fim cinstiti pana la capat, Traian Basescu ar fi ordonat trupelor romane sa treaca Prutul pentru recuperarea teritoriilor romanesti rapite de fostul URSS, dupa un pact secret Ribentropp Molotov, dar acest aspect e omis. De fapt cine a cautat stie ca in Consiliul de Coroana convocat de Regele Carol II pentru a discuta ultimatumul sovietic, doar Domnia Sa si Nicolae Iorga au fost pentru riposta armata, restul politicienilor fiind rezervati sau contra actiunii. Datorita acestui refuz de a interveni atunci a fost nevoie de "Romani, va ordon treceti Prutul". Initial Antonescu s-a aliat cu Germania nazista pentru recucerirea teritoriilor rapite, apoi am participat din nefericire la un razboi al Germaniei naziste, pentru ca nu te poti face frate cu dracul si sa-i slujesti si Domnului... Dupa cum bine spunea un reputat istoric, in istorie varianta "daca ar fi fost" n-ar trebui sa se puna in discutie. Insa pentru mine ca om obisnuit, oarecare, cetatean al Romaniei, luarea de atitudine a Rusiei e cel putin bizara, atata vreme cat Rusia insasi nu se considera urmasa URSS. In ceea ce priveste luarea de pozitie a comunistului Vladimir Voronin n-as putea comenta decat ca "de unde nu e...nici Dumnezeu nu cere!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu il sufar pe Basescu mai ales de cand a facut acea afirmatie privitoare la Regele Mihai insa Rusia ar trebui sa isi tina gura fiindca nazismul a fost totusi un sistem mai putin criminal decat comunismul care inca mai face victime.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.