Regele Mihai i-a trimis o scrisoare regelui Norvegiei, Harald al V-lea

Regele Mihai i-a trimis o scrisoare regelui Norvegiei, Harald al V-lea

Ieri, 23 iulie 2011, Majestatea Sa Regele Mihai a trimis un mesaj de compasiune și sprijin Majestății Sale Regelui Harald a V-lea, în legătură cu atacurile teroriste din Norvegia. În scrisoare se arată:

Am fost puternic șocați și profund întristați la vestea ororilor de neînchipuit care au avut loc în Norvegia. Tragedia este peste orice închipuiri!

Singura consolare în acest moment este că, așa cum ați menționat, întreaga voastră Națiune este unită. De-a lungul secolelor, norvegienii au făcut atât de mult pentru a apăra cu mândrie și demnitate libertățile și independența lor și sunt sigur că ei vor sta, umăr la umăr, și în această tragedie.

Am fost foarte mișcați de fotografiile cu lucrătorii din serviciul medical și din alte servicii de urgență care au lucrat neobosit pentru a salva vieți; ei erau de toate culorile și rasele, ceea ce reprezintă o clară respingere a mesajului de ură pe care ucigașii au vrut să-l dea.

Gândurile noastre sunt cu voi în aceste grele momente de încercare.

Mihai R

3 comentarii:

  1. un gest frumos. Limbajul este simplu si sincer, lucru ce denota nobletea si spiritul crestin al M.S. Regele nostru. Nu-mi permit si sa nu luati aceste rinduri drept un comentariu. Nu am caderea sa fac acest lucru, dar m-au miscat cuvintele simple, venite din inima si din sufletul acestul MARE OM, greu incercat de viata. Doresc sa transmit urarile mele de sanatate si viata lunga si rugamintea de a ne salva pe noi romanii din nefericita situatie in care ne aflam. MONARHIA SALVEAZA ROMANIA! NIHIL SINE DEO. TRAIASCA REGELE ! Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumim, Maiestate, Alteta Voastra Mihai I, Regele nostru, multumim ca ne reprezentati pe noi, romanii, la nivel international asa cum se cuvine, cu noblete si compasiune, ca ne reamintiti ca prin Casa Regala a carei coroana o purtati, facem si noi parte din Familia Regala Europeana.
    Traiasca Regele MIHAI I!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.