Băsescu, anchetat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru afirmaţiile despre Casa Regală

Băsescu, anchetat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru afirmaţiile despre Casa Regală

Basescu a fost citat, pentru saptamana viitoare, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Seful statului este chemat sa dea explicatii cu privire la declaratiile pe care le-a facut cu privire la Familia Regala si eventualii sai urmasi cu dizabilitati.

CNCD a declansat o ancheta in acest sens, dupa ce a fost sesizat de un ONG si un parlamentar PSD, anunta Mediafax. Potrivit procedurii, in fata CNCD se poate prezenta fie cel vizat de ancheta forului, fie un avocat de-al sau. O a treia varianta ar fi ca cel vizat sa trimita Consiliului un punct de vedere scris in care sa-si explice afirmatiile si sa-si sustina cauza.

Saptamana trecuta, Traian Basescu a continuat atacurile la adresa Casei Regale. Presedintele Traian Basescu a declarat ca "bietul ex-rege" a fost atras intr-un joc politic. El a lansat un atac dur si la adresa Principelui Radu, ginerele Regelui Mihai, despre care a spus ca batjocoreste Constitutia: "Pentru omul acesta, Constitutia e o bazaconie".

Presedintele a subliniat ca 80% dintre romani vor sa-si aleaga presedintele: "80% dintre romani sunt convins ca vor sa-si aleaga seful de stat. Bun, rau, dar stiu ca-l schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?".
Seful statului a mai fost vizat de o investigatie a CNCD, in mai 2007, dupa episodul in care a insultat o tanara, jurnalist la postul de televiziune Antena 1, la care s-a referit, intr-o convorbire privata devenita publica, folosind cuvintele "pasarica" si "tiganca imputita".

Presedintele a fost reprezentat atunci in fata CNCD de consilierul prezidential pe probleme juridice Stefan Deaconu. Basescu si-a cerut public scuze pentru incident, insa a fost sanctionat cu avertisment de CNCD. Seful statului a contestat sanctiunea si a avut castig de cauza.

a1.ro

Un comentariu:

  1. Basescu este "un om din popor", adica "unul d'al nostru", adica turnator, securist, betiv, curvar, hotz... Si d'aia NE PLACE!... El "vegheaza" saracu' la respectarea Constitutiei, la fierberea cazanului cu tzuica, la puradeii lui "Mondialu", la cracii Vacii Muuuderea, la raul si ramul care se minuneaza de prostia tataroaicei celei mici - Elena. Si atunci...crescut de tanti Secu', "ales fiind" si propulsat de ilici-KGB, hranit de FSN si PDSR, pupat in crestet de tovarasii de la Moskau - ca doar n-o sa credeti "jocurile" de suprafata - ce vreti de la el? Normalitate? N-o sa vedeti!... Casa Regala nu e placuta de Moskwa, nici de komunisti, nici de hoti, nici de tzigani, nici de "baronii locali"... Normalitatea nu este dorita in Romania pentru ca "ie periculoasa dom'le"... Daca nu ne mai lasa sa furam si ne pune la munca, gura noastra ce mananca?...
    Casa Regala mai bine s-ar orienta spre Disapora romaneasca, spre Canada, America, parte din Europa, Australia... Spre oameni care inteleg regalitatea si traiesc sub regalitate. Romanika saraca este prea inapoiata sa priceapa asta. Stiu, acolo sunt voturile, ALEGEREA, referendumul, dar si prostia.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.