Ce muzica ii place Regelui Mihai?

Un CD dedicat Regelui Mihai, cu ocazia aniversarii a 90 de ani de viata, cu muzica preferata a fostului suveran, a fost lansat in Capitala. CD-ul "Muzica Regelui" este un cadou oferit de principesa Margareta si principele Radu.

CD-ul "Muzica Regelui" cuprinde 15 melodii preferate ale regelui Mihai, de la "Concertul pentru pian numarul 1" al lui Franz Liszt si opusuri beethoveniene, pana la "Bolero" de Maurice Ravel sau tangourile interpretate de Boston Simphony Orchestra, scrie Agerpres. Compact-discul, lansat sambata, este insotit de o brosura cu povesti despre cum a descoperit regele Mihai aceste compozitii si cateva scurte prezentari ale unor personalitati marcante ale muzicii.

"Muzica Regelui", cadou pentru regele Mihai la implinirea a 90 de ani

"Muzica Regelui" reprezinta un cadou pentru regele Mihai cu ocazia aniversarii a 90 de ani de viata, au declarat principesa Margareta si principele Radu. "Este o amintire pentru el. Un dar foarte personal", a spus principesa Margareta, care a marturisit ca melodia de suflet a fostului suveran este "Poema Romana" de George Enescu, iar cea a reginei Ana - "Bolero" de Maurice Ravel. "Le place sa asculte muzica usoara cu Bing, care era din generatia lor, tangouri, valsuri, marsuri - 'Marsul Carol I', 'Poema Romana', care e un fel de Biblie pe note pentru ei, Liszt, Beethoven", a mai spus principesa Margareta.

In ceea ce priveste preferintele sale muzicale, principesa a amintit "O mio bambino caro" si "Poema romana". Ea a spus ca acum asculta si Elvis, Seal, Michael Jackson si ca ii plac si Lady Gaga si Amy Winehouse, iar dintre cantaretii romani il prefera pe Smiley. Principele Radu a anuntat ca "Muzica Regelui" va fi urmat de volumul "Anul Regelui", care va cuprinde fotografii si texte despre cum arata o zi din viata fostului suveran, regele Mihai.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.