Iată cine va participa la discursul Regelui Mihai din Parlament!

Iată cine va participa la discursul Regelui Mihai din Parlament

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit, luni, cine va participa la ședința solemnă dedicată Regelui Mihai. Printre cei care vor fi prezenți în Parlament pe 25 octombrie se numără membri ai Casei Regale și personalități ale vieții academice, culturale și artistice.

Vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru a declarat că ședința solemnă din Parlament în care Regele Mihai va rosti un discurs cu ocazia împlinirii a 90 de ani va începe la ora 10.00. ”Birourile permanente au aprobat de principiu programul pentru ziua de 25 octombrie privind şedinţa Senatului şi a Camerei Deputaţilor pentru a celebra cei 90 de ani de viaţă ai Majestăţii Sale Regele Mihai I al României. În principiu s-a stabilit că este într-o zi de marţi, la ora 10.00, ca invitaţi să fie familia regală, personalităţi ai vieţii academice, artistice, culturale şi culte, corpul diplomatic şi alţi invitaţi. Având în vedere că este o şedinţă solemnă, liderii grupurilor parlamentare se vor întâlni în cursul săptămânii viitoare pentru a stabili o listă integrală a acestor invitaţi”, a spus Ioan Chelaru, citat de Agerpres.

Regele Mihai va rosti un discurs în Parlament pe 25 octombrie, cu ocazia împlinirii a 90 de ani. Inițial, organizarea acestui eveniment a fost respinsă de Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului. Ulterior, prezența Regelui Mihai în Parlament a fost decisă de plenul Camerei Deputaților, la propunerea liberalului Călin Popescu Tăriceanu.

Tu ce crezi că le va spune Regele Mihai românilor la 25 octombrie?

3 comentarii:

 1. eu cred ca bunul nostru Rege ne va adresa cuvinte de imbarbatare si ne va transmite sentimente de adinca solidaritate cu nevoile si necazurile noastre, ne va transmite multa dragoste cu vorbele sale molcome si bine gindite. Nu se va hazarda in afirmatii si frazeologie fara nicio acoperire in realitate. Atita tact si buna simt rar se mai poate intilni la un om. Sunt mindra si bucuroasa ca am sa-l pot asculta pe Majestatea Sa Regele. Doresc din toata inima sa aiba parte de multa sanatate si viata lunga. In intelepciunea Sa si cumpatarea cu care vorbeste ne poate transmite multa speranta intr-un viitor mai bun. Doamne ajuta! Monarhia salveaza Romania ! Nihil sine Deo !

  RăspundețiȘtergere
 2. Regele Mihai a adresat poporului roman mesaje de imbarbatare vreme de aproape jumatate de veac cat a durat regimul comunist. Dar nici dupa prabusirea comunismului Regele nu s-a bucurat de respectul cuvenit pentru actiunile lui importante intreprinse in timpul exilului si chiar dupa prabusirea comunismului in 1989.
  Presedintele Traian Basescu si-a facut publica atitudinea reala fata de Rege cu putina vreme in urma. Prin aceasta atitudine si-a pierdut o parte dintre sustinatorii de odinioara.
  Din pacate atitudinea greu de caracterizat a actualului presedinte a ajuns sa fie cunoscuta in capitalele Monarhiilor europene. Traian Basescu nu a castigat nimic prin atitudinea grosolana. De pierdut a avut insa Romania... tara pe care Traian Basescu pretinde ca o iubeste!

  RăspundețiȘtergere
 3. . am ferma convingere ca romania va ajunge din nou MONARHIE
  . o cere istoria!

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.