Licitaţie cu obiecte aparţinând Casei Regale

Licitatie cu obiecte aparţinând Casei Regale

Aproximativ 200 de obiecte, dintre care tablouri, arme de panoplie, bijuterii şi argintării aparţinând Casei Regale vor fi vândute în cadrul unei licitaţii organizate marţi 27 septembrie începând cu ora 19:30 la Opera Naţională Bucureşti.

De departe cea mai interesanta piesa a licitaţie este un calendar pictat de însăşi regina Elisabeta în anul 1897, a cărui valoare este estimata intre 15.000 si 20.000 de euro.

Printre obiectele care marti îşi vor găsi alţi posesori se numără şi săbii de parade fiecare purtând efigiile regale, dar şi cea mai distinsa decoraţie acordata în perioada regala – Ordinul Carol I în rang de Colan, piesa a cărei valoare a fost estimata între 35.000 şi 50.000 de euro.

Calendarul pictat de regina Elisabeta este una dintre piesele centrale ale licitatiei, atat datorita valorii sale artistice, cat si pentru istoria pe care o concentreaza, opera datand din anul 1897. Pe spatele celor 14 file pictate sunt notate cateva maxime si reflectii ale reginei. Valoarea calendarului este estimata intre 16.000 si 22.000 de euro.

Printre elementele de parada, care amintesc de fastul regalitatii, se regaseste Ordinul Carol I, in grad de Colan, cea mai inalta decoratie acordata in perioada regalitatii. Aceasta decoratie este estimata ca avand o valoare intre 35.000 si 50.000 de euro. Tot la sectiunea dedicata armelor si echipamentului militar se regasesc mai multe sabii de parada ce poarta efigiile regilor Romaniei, acestea fiind evaluate la sume cuprinse intre 600 si 1.400 de euro.

Un alt obiect inedit al licitatiei il reprezinta o sticla de vin de Frontignan de Segarcea (Tamaioasa Roza de Segarcea) din 1930, despre care se spune ca era vinul preferat al Reginei Maria, provenind din vinoteca Domeniului Coroanei, instituita de Carol I in 1884. Sticla de vin este evaluata intre 10.000 si 12.000 de euro.

Obiectelele care vor fi scoase la licitatie sunt expuse in foaierul Operei Nationale Bucuresti, unde pot fi vazute de public pana marti.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.