Regele Mihai I a acceptat invitaţia de a se adresa Parlamentului României

Regele Mihai I a acceptat invitaţia de a se adresa Parlamentului României

Regele Mihai I al României a acceptat invitaţia de a se adresa Parlamentului în şedinţă solemnă la 25 octombrie, atunci când suveranul va împlini 90 de ani, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al Majestăţii Sale.

Casa Regală a primit cu bucurie vestea invitării Majestății Sale Regelui de a se adresa Camerelor reunite ale Parlamentului României, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.

Revenind la tribuna Parlamentului după mai bine de șaizeci de ani, Regele se va adresa națiunii într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate, speranță și respect în societatea românească.

Casa Regală consideră decizia Legislativului o dovadă de democrație și libertate, de clarviziune și de simț al istoriei.

2 comentarii:

  1. Aceasta stire nu poate decat sa ne bucure caci este inca o dovada a faptului ca Romania este un stat democratic.
    Romanii vor auzi cuvintele Regelui in direct si in mod liber. Generatiile mai varstnice isi vor reaminti si de clipele cand cautau sa "prinda" Mesajul Regal la postul de radio "EUROPA LIBERA", vocea democratica rostita de romanii liberi aflati in libertate si raspanditi pe toata fata Pamantului.
    Totodata momentul in sine va marca definitoriu faptul ca in Romania de astazi sunt consacrate valorile autentice ale democratiei. Putem considera ca procesul de reconciliere nationala s-a incheiat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt de acord cu ultima propozitie a comentariului anterior. Reconcilierea nationala poate avea loc doar atunci cind va fi demarat un proces al comunismului real si corect. Nu poate fi vorba de reconciliere nationala cind comunistii-tortionari sau urmasii lor sunt printre noi, ba mai mult ne conduc cu o indolenta insuportabila. In mina lor a fost avutia tarii pe care au furat-o si mai mult au furat su banii poporului, prostindu-ne cu criza asta artificial declansata. Trebuie aplicata legea lustratiei ca acesti misei sa nu mai poate ocupa posturile de conducere. In alta ordine de idei, ma bucur nespus de mult si astept cu nerabdare discursul Majestatii sale. Sa-i dea Dumnezeu multa sanatate. Sa ne traiesti Majestate. MONARHIA SALVEAZA ROMANIA ! Nihil sine Deo !

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.