Şedinţa solemnă a Parlamentului de ziua regelui Mihai, respinsă cu voturile PDL

Crin Antonescu, principele Radu şi Principesa moştenitoare Margareta a României

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au respins, luni, solicitarea PNL de organizare a unei şedinţe solemne a Parlamentului pentru a celebra aniversarea a 90 de ani de viaţă a Regelui Mihai, a anunţat preşedintele Camerei, Roberta Anastase.

Roberta Anastase a spus că membrii PDL din Birourile permanente au votat împotriva propunerii liberalilor, având în vedere faptul că în şedinţă solemnă a Parlamentului pot rosti mesaje doar şefi de stat în funcţie.

Întrebată de ce democrat-liberalii au apreciat că Regele Mihai nu merită să se poată adresa plenului într-o şedinţă solemnă, Anastase a răspuns: "Aceasta a fost decizia Birourilor Permanente reunite. (…) Acesta a fost votul. Acestea au fost punctele de vedere. Nu are rost vă reiau aceleaşi argumentaţii. Acesta a fost votul. Majoritatea a decis", a răspuns preşedintele Camerei.

Pe de altă parte, ea a subliniat că PDL a avut "toată dorinţa de a respecta acest eveniment şi de a-i da solemnitatea necesară", dar a trebuit să se ţină cont de cadrul constituţional, care prevede că şefii de stat se pot adresa Parlamentului, informează Mediafax.

Ea a admis, însă, că a existat o excepţie - Strauss Kahn a vorbit Parlamentului deoarece a fost "perceput ca ca având rang de şef de stat şi (era - n.r.) în funcţie".

"Compromisul a vizat tocmai poziţia dumnealui importantă şi, în acelaşi timp, o agendă comună extrem de importantă pentru România. S-a apreciat cursul acestui om în funcţie, era relevant pentru plen", a mai afirmat deputatul PDL.

Roberta Anastase a mai arătat că, în schimbul propunerii făcute de liberali, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a solicitat ca un eveniment similar ca solemnitate să aibă loc în cadrul Palatului Parlamentului, dar în altă sală decât cea din sala de plen şi nu în şedinţă solemnă.

"Mai bine îl invităm la un pahar de vin, aici într-o sală a Parlamentului. Dar nu are sens să facem o şedinţă specială", a fost replica liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader, potrivit unor participanţi la şedinţa Biroului Permanent al Camerei și relatat de Adevărul.

"Liderul grupului PDL din Cameră a făcut o propunere alternativă pornind de la principiul nu vorbim de un şef de stat în funcţie şi atunci propunerea făcută de PDL a vizat un eveniment care să aibă solemnitatea necesară, dar care să nu vizeze plenul, dar, evident, în care să se regăseas că toate grupurile parlamentare. Nu a fost acceptată aceeastă idee şi nici evenimentul propus de grupurile parlamentare PNL", a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

7 comentarii:

 1. Mircea Toader, PDL: "Mai bine îl invităm la un pahar de vin, aici într-o sală a Parlamentului. Dar nu are sens să facem o şedinţă specială"
  http://www.dcnews.ro/2011/09/regele-mihai-interzis-in-parlament-birourile-permanente-ale-camerelor-au-respins-%C8%99edin%C8%9Ba-solemna-de-ziua-suveranului/

  RăspundețiȘtergere
 2. Gunoaie de PDL-işti ! Când vom scăpa de această pleavă a societăţii ? Să ne trăieşti Majestate !

  RăspundețiȘtergere
 3. PDL-istii niste tradatori de neam si tara. S-au inhaitat cu UDMR-ul pentru putere si jaf. Niste talhari. Ne-au ruinat. Sunt in stare sa vinda tot, tara si viata generatiilor viitoare. Ceausescu a fost invinuit de genocit si a fost executat miseleste. Dar astia ce fac. Asta nu este geonicid. Politica lor este antinationala si perversa. Se dau cu americanii si Doamne fereste sa se supere Ursul din rasarit, ca ne-a papat cu fulgi cu tot, cu scutul antiracheta cu tot. Dar lor nu le pasa.

  RăspundețiȘtergere
 4. Iertare Majestate, era sa uit. Multa sanatate Va doresc si sa dea Bunul Dumnezeu sa traim cu totii bucuria revenirii la monarhie. MONARHIA SALVEAZA ROMANIA ! NIHIL SINE DEO !

  RăspundețiȘtergere
 5. Un vagabond ne conduce tara.Un individ fara principii.O haimana care nu face cinste neamului.O scursura care a incercat sa dezbine diferitele categorii sociale.Poporul traieste in saracie si este mintit, in conditiile in care cei de la putere devin tot mai bogati.Totul a devenit insuportabil.Salvarea este in MONARHIE.Sa traiasca la multi ani Majestatea sa regele MIHAI.Cred in monarhie si cred ca se va realiza.

  RăspundețiȘtergere
 6. Progeniturile astea de PCR si Securitate, cu diplome cumparate, se tem de faptul ca vor fi judecati de poporul pe care acum il batjocoresc, de aceea tin cu dintii si unghiile de fraiele puterii. Sper, din adancul sufletului, sa-i vad pe toti "feseneii", "pedeleii", "bocii" si colaboratorii lor, la munca silnica, in lanturi, pe unul din marile santiere sau mine ale tarii. Sa le fie confiscate averile, si sa fie judecati pentru inalta tradare, tentativa de genocid si subminare a economiei nationale. Sa va dea Bunul Dumnezeu multa sanatate si fericire Majestate !

  RăspundețiȘtergere
 7. solutia ,remediul socitatii;arestatil pe impostor si toata camarila sa fie judecata ,altfel totul se va perpetua.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.