Vinul preferat al Reginei Maria s-a vândut pentru o sumă excepţională

O sticlă de vin rarisim, un Frontignan din 1930, provenind din vinoteca Domeniului Coroanei Segarcea, s-a vândut pentru 15.000 €, după ce caracterul său foarte special a fost relevat participanţilor de către somelierul invitat. Valoarea de adjudecare o depăşeşte pe cea estimată de specialişti între 9.000 şi 12.000 €.
Urmăriţi mai jos înregistrarea adjudecării.Vinul Frontignan de Segarcea provine din vinoteca Domeniului Coroanei Segarcea – domeniul viticol construit de Carol I între anii 1884 şi 1906 şi aflat în administrarea Coroanei până în 1948.

Vinul Frontignan de Segarcea sau Tămâioasa Roză de Segarcea (numele românesc al acestui vin) era vinul preferat al Reginei Maria, fiind un vin demidulce, obţinut din struguri de Muscat Frontignan Rouge, un vechi soi adus de Regele Carol I de pe ţărmul Mării Mediteraneene, din sudul Franţei, de la Frontignan, şi care, la Segarcea, şi-a găsit a doua patrie. În prezent, acest soi de struguri, unic în lume, se găseşte numai în podgoria de la Segarcea, pe o suprafaţă de 1,5 ha de vie, plantată în anul 1904.artmark.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.