Ciuhandu: România mai are o singură valoare: Regele Mihai

Preşedintele Consiliul Naţional de Conducere al PNŢCD, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, consideră că dispariţia lui Ion Diaconescu duce la "pierderea uneia dintre puţinele valori morale pe care le aveam, din spectrul public românesc". El a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că singurul reper moral de pe scena vieţii sociale naţionale a rămas Regele României, Majestatea Sa, Mihai I.

"Mai avem în viaţă o singură valoare autentică: Regele. Regele nu este om politic, este un simbol naţional şi face parte din istoria României", a declarat Gheorghe Ciuhandu.

Apel către lichele

Liderul PNŢCD a lansat un apel către toţi "delatorii de profesie, începând de la cel mai înalt nivel până la cei mai mărunţi", să se abţină de la orice comentarii până la 25 octombrie, când fostul suveran va rosti un discurs în Parlamentul României.

"Cer să înceteze toate afirmaţiile nefondate din presă, şi măcar în cel de-al doisprezecelea ceas să înţeleagă toţi oamenii politici, măcar din bun simţ şi respect, pentru că ar fi păcat ca această ultimă valoare a naţiunii pe care o mai avem, să fie terfelită şi abia postum să-i recunoaştem valoarea şi meritele. Cel puţin o dată să fim un popor european, care-şi recunoaşte valorile reale", a afirmat Ciuhandu.

El a reiterat meritele morale ale fostului preşedinte ţărănist, Ion Diaconescu, iar la sediul PNŢCD Timiş a fost deschisă o carte de onoare în care cei care doresc pot aşterne gânduri şi cuvinte în amintirea celui dispărut.

romanialibera.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.