Colegiul Arany Janos s-ar putea numi Colegiul Regele Mihai

Colegiul Arany Janos s-ar putea numi Colegiul Regele Mihai.

Denumire pe care şcoala a mai purtat-o de-a lungul timpului. Ultima dată, schimbarea denumirii Colegiului Naţional Arany Janos din Salonta a fost realizată tot de actualul director al şcolii, Liviu Gale. Numele şcolii a suferit, până acum, nu mai puţin de şase modificări. „Eu am făcut documentaţia şi atunci când numele şcolii a fost modificat în Arany Janos. Ultima modificare a avut loc pe 12 februarie 2007. Noi vom depune documentaţia necesară la Inspectoratul Şcolar pentru a adopta noua denumire în timp util. Adică până pe 15 noiembrie.

Până atunci, în maxim două săptămâni vom decide în Consiliu profesoral care este noua denumire sub care vom funcţiona. Nu am decis până acum deoarece am aşteptat să se poată pronunţa şi colegii care au venit în colegiu din cadrul şcolii generale”, explică directorul Colegiului Naţional Arany Janos, Liviu Gale. În sala profesorală există deja un panou care îi informează pe profesori ce denumiri nu pot intra în calcul. „Legea nu permite ca două unităţi de învăţământ din judeţ să funcţioneze sub aceeaşi denumire. Iar noi nu ne dorim să blocăm iniţiativa colegilor noştri de a se transforma în colegiu.

De exemplu, pe cei de la Liceul Teoretic Lucian Blaga care s-ar putea transforma în colegiu”, spune directorul Gale. De asemenea, pe un carton împărţit în două, profesorii trebuie să scrie la ce denumire s-au gândit şi să şi-o asume semnând în dreptul propunerii. În cadrul Consiliul profesoral din 19 octombrie, fiecare propunere va trebui susţinută cu argumente, iar denumirea va fi stabilită în urma a două runde de vot. Schimbarea denumirii Colegiului Arany Janos este generată de faptul că toate clasele cu predare în limba maghiară s-au mutat la nou înfiinţatul Grup Şcolar Arany Janos.


bihon.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.