Doina Cornea: A-ţi păstra credinţa şi principiile e comoara noastră morală. Ion Diaconescu a înţeles asta

Fosta disidentă Doina Cornea consideră că păstrarea credinţei şi a principiilor este "comoara noastră morală", iar fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a înţeles acest lucru şi nu le-a trădat niciodată, deşi a făcut 17 ani de închisoare în timpul regimului comunist.

Doina Cornea a declarat, miercuri că în momentul de faţă sunt prea puţini politicieni "de talia" lui Ion Diaconescu şi de aceea România merge "târâş-grăpiş".

"Viaţa lui Ion Diaconescu noi nu am vrut să o băgăm în seamă, a trebuit să moară pentru a înţelege ce valori ascundea sufletul lui. Ne-a lăsat ca moştenire partea sa vizibilă, de bunătate şi demnitate, dar în spatele lor era un fond solid, care nu a cedat nici în închisorile comuniste şi nici suferinţelor. Asta face din oameni, oameni. Sunt acum prea puţini politicieni de talia lui Ion Diaconescu şi de aceea România merge târâş-grăpiş. Personal, am învăţat că trebuie să ne păstrăm demnitatea în orice împrejurare, să nu ne trădăm credinţa şi principiile. Politicienii de azi merg numai după interes, nu au niciun crez, şi trec de la un partid la altul crezând că dincolo le va fi mai bine. A-ţi păstra credinţa şi principiile, asta e comoara noastră morală, iar Ion Diaconescu a înţeles acest lucru şi nu a trădat şi a rezistat 17 ani în închisorile comuniste", a spus Doina Cornea.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac.

Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

Mediafax

Niciun comentariu

Un produs Blogger.