Expoziţie de fotografie dedicată regelui Mihai I, la Muzeul Peleş

Expoziţie de fotografie dedicată regelui Mihai I, la Muzeul Peleş

O expoziţie de fotografie dedicată regelui Mihai I va putea fi vizitată la Muzeul Naţional Peleş de la Sinaia, începând cu data de 21 octombrie. Regele Mihai I împlineşte, pe 25 octombrie, 90 de ani, iar în cinstea acestui eveniment a fost organizată expoziţia “Regele Mihai I – 90 de ani”, al cărei vernisaj, programat pentru data de 21 octombrie, va avea loc în prezenţa principelui Nicolae al României, se arată într-un comunicat al muzeului transmis luni.

Fotografiile care vor fi expuse provin din arhiva muzeală şi ilustrează diverse etape ale vieţii şi domniilor regelui Mihai I, din copilărie până la plecarea din România.

Fostul suveran este surprins atât în momente oficiale, vizite, banchete, descinderi pe linia frontului, întâlniri cu mari personalităţi, cât şi în momentele de intimitate, alături de familie, de câinii preferaţi sau antrenat în diversele sale preocupări.
Regele Mihai I este imortalizat în timp ce şofează, cântă la pian, fotografiază, meştereşte în atelierul său mecanic sau face drumeţii prin pădurile de la Sinaia.

Alături de panourile fotografice, expoziţia aduce în atenţia publicului larg, în premieră, actul Închinării municipiului Bucureşti faţă de “Proclamaţia către naţiune” din 23 august 1944.

timnews.ro

Niciun comentariu

Un produs Blogger.