Ion Iliescu admite că a comis "stângăcii" în relaţia cu Regele Mihai

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat la TVR 3 că în relaţia cu Regele Mihai I au existat stângăcii de ambele părţi, adăugând că s-a ajuns, totuşi, la normalizarea relaţiilor şi chiar la un dialog între cele două părţi. Potrivit fostului şef de stat, "şi regele a greşit atunci când a venit inopinat pe Aeroportul Băneasa".

"Cred că şi regele a greşit atunci când a venit inopinat şi a apărut cu avionul pe Aeroportul Băneasa, a fost o reacţie nefirească. (...) Regele a venit inopinat atunci când a fost returnat. Se putea trece dacă era mai multă înţelepciune. (...) Mi-am exprimat acest lucru, el este cetăţean român, putea să revină, se găsea formula cuvenită, dar era perioada aceea în general încordată. S-au manifestat stângăcii de ambele părţi, comportamente nefireşti. Le-am corectat între între timp şi am avut un dialog între timp prin intermediari. Şi apoi am ajuns la o înţelegere care a dus la normalizarea acestor relaţii. Asta nu înseamnă ca am devenit monarhist", a detaliat liderul de onoare al PSD.

Ion Iliescu a subliniat, în context, că una este poziţia de republican şi alta este recunoaşterea unei poziţii unui om care a fost şef al statului.


EVZ.ro

3 comentarii:

 1. Iliescule, dute si te spanzura, dobitocule!

  RăspundețiȘtergere
 2. Degeaba incearca dl. Ion Iliescu sa "dreaga busuiocul" astazi cat vreme in trecut a avut numai depreciative la adresa M.S.Regelui Mihai I. Fostul presedinte al Romaniei pare ca uita episoadele dramatice prin care a trecut Mihai I in 1990 si 1991.
  Mentalitatile comuniste raman adanc intiparite in inima celor care au fost comunisti veritabili precum dl. Ion Iliescu. Marea drama a acestor oameni este data de faptul ca regimul pe care l-au slujit cu abnegatie a fost declarat criminal. Pe cale de consecinta si slujitorii sai bine platiti trebuie sa fie considerati criminali. Criminali politici, nu borfasi!

  RăspundețiȘtergere
 3. Din nefericire doar timpul e singurul pe care nu-l putem recupera. In rest totul se repara; relatii, concepte...timpul insa odata pierdut e pentru totdeauna. Ramane doar vina de a nu fi fost la inaltimea momentului (si asta e o caracteristica sufleteasca, apoi una de mentalitate) si vina de a nu fi intrat in istorie pe usa din fatza. Ma intreb cum se duce la culcare dl Iliescu?

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.