Lider PC: „Familia regală trebuie implicată în politica României!” - TU CE PĂRERE AI??

Adrian Bughiu, președintele organizației de tineret a PC Argeș a declarat că familia regală trebuie implicată în politica României. Baghera a mizat pe faptul că imaginea pe care membrii acesteia o au în străinătate este mult mai credibilă decât cea a actualilor guvernanți.

„Partidul Conservator are în desfășurare un proiect pe care noi îl credem extrem de important pentru români. Ne dorim o implicare mult mai mare a Casei Regale în politica externă a României. Trebuie acordat un rol mult mai activ, membrii acesteia au o vizibilitate mult mai bună și o imagine pozitivă pe plan extern. Familia regală a României este mult mai bine văzută decât oricare dintre oficialii care se ocupă de politica externă a țării. În anul 2011 au existat 11 întrevederi la cel mai înalt nivel ale familiei regale, față de cele cinci ale lui Băsescu, marea majoritate în Orientul mai mult sau mai puțin apropiat. Nu trebuie să ne dezicem de Casa regală și trebuie găsită o formulă de împlicare a acesteia în politică”, a spus Bughiu, citat de aregeşeanul.com

3 comentarii:

 1. Domnul Adrian Burghiu este un tanar.
  Viziunea sa despre rolul unei monarhii este lipsita de o cultura minima de istorie si mai ales de viziune generala asupra notiunii de implicare politica a cuiva.
  Implicarea politica este o datorie a politicienilor si a celor carora li se adreseaza, daca politicienii au reusit sa-i convinga de intentiile lor.
  Monarhia din Romania nu se va implica in politica si va fi un arbitru permanent al evolutiei democratiei parlamentare, al stabilitatii politice si al rezolvarii eventualelor probleme politice, in sensul asistarii suverane a unor intelegeri amiabile.
  Suveranul poate sa-si exprime un punct de vedere asupra unei masuri politice, dar nu isi permite sa se implice in viata parlamentara. Masurile politice se iau in Parlament. Suveranul asigura doar buna functionare a Parlamentului - de exemplu, poate sa ceara reluarea unui vot atunci cand este evident (marturie video si martori oculari) ca s-a facut o numaratoare frauduloasa a voturilor.
  Pedepsele vor fi aplicate de catre justitie.
  Parerea mea este ca Familia Regala nu trebuie implicata in politica Romaniei, dar daca politicienii sustin implicarea Familiei Regale in destinele Romaniei, asta este o dovada a recunoasterii rolului de arbitru suveran al Familiei Regale in istoria tarii.

  RăspundețiȘtergere
 2. Familiile Domnitoare din Europa sunt in pas cu modernitatea. Aceasta politica a avut si are un succes remarcabil.
  Casa Regala Romana a servit si serveste interesele fundamentale ale Romaniei. Opinia publica a fost mereu la curent cu eforturile depuse de M.S. Regele Mihai I in favoarea acceptarii Romaniei in NATO si de demersurile intreprinse in vederea admiterii Tarii in Uniunea Europeana.
  Principele Carol, viitorul Domnitor si Rege al Romaniei, declara in momentul coborarii pe tarmul Dunarii la Turnu Severin ca din acel moment a devenit Roman. Aceasta politica nationala a Casei Domnitoare poate fi urmarita pe tot parcursul celor opt decenii de existenta din istoria Romaniei moderne si contemporane.
  Regii Romaniei au actionat constant pentru afirmarea Romaniei in plan international si au contribuit la modernizarea Statului si a Institutiilor fundamentale din Romania. Faptele Lor mari apartin istoriei nationale in integralitatea lor.
  Implicarea familiei Regale in politica nationala nu poate fi decat benefica pentru toti romanii chiar si intr-o Romanie republicana.

  RăspundețiȘtergere
 3. Observ ca si-au dat cu parerea doi avizati intr-ale monarhihei in general, romanesti in special, iar lucrul asta nu poate decat sa ma bucure. Articolul trateaza succint si extrem de stilizat declaratia propriu-zisa, cum se intampla de cele mai multe ori in presa damboviteana. In principiu, declaratia se referea la implicarea familiei regale, ca si institutie, in politica externa si de imagine a Romaniei, nicidecum in politica parlamentara sau ministeriala. Consideram ca, intr-adevar, Casa Regala poate fi cel mai bun vector de imagine si dialog in politica externa a Romaniei. Gasindu-i-se obligatoriu un rol oficial, institutia Casei Regale ar putea fi liantul de comunicare facila intre statul roman si institutiile si organismele internationale.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.