Mircea Ionescu Quintus: Discursul Regelui - o dovadă de moderaţie, înţelepciune şi patriotism autentic
Fostul preşedinte al PNL Mircea Ionescu Quintus afirmă că întregul discurs al Regelui Mihai reprezintă "o dovadă de moderaţie, înţelepciune şi patriotism autentic", iar absenţa din Parlament a unor lideri politici arată "cât de mărunţi" sunt aceştia.

Mircea Ionescu Quintus, prezent, marţi, la şedinţa solemnă a Parlamentului, a declarat că discursul Regelui Mihai a fost "o dovadă de moderaţie, înţelepciune şi patriotism autentic".

"Fiecare frază a discursului s-a referit la situaţii pe care oamenii politici le discută de ani, dar pentru care, din păcate, nu s-au găsit mereu soluţii. Prin acest discurs s-a dovedit că înţelepciunea regelui se uneşte cu lunga lui experienţă de om public", a declarat Mircea Ionescu Quintus.

El a mai afirmat că Regele Mihai s-a aflat în fruntea statului şi că, prin ceea ce a spus, dovedeşte că a rămas în fruntea statului: "Este preşedintele de onoare, regele de onoare al românilor".

Quintus a mai spus că "Regele a ştiut să sensibilizeze şi de această dată sufletul poporului său".

Întrebat cum comentează absenţa din Parlament a unor lideri politici importanţi, Mircea Ionescu Quintus a arătat că, în opinia sa, unii dintre aceştia "au hotărât" să lipsească, iar această atitudine este "de neînţeles".

"Este o atitudine de neînţeles. Regele are marele bun simţ să nu-i deosebească pe parlamentari după partidul din care aceştia fac parte, după locurile pe care ei le ocupă în Parlament. Faţă de un om care nu a făcut vreodată vreun rău ţării sale, atitudinea este, repet, de neînţeles şi arată încă o dată cât sunt de mărunţi unii politicieni, şi din punct de vedere politic, şi din punct de vedere spiritual", a adăugat fostul preşedinte al PNL.

Un comentariu:

  1. Seniorul liberal (probabil singurul Patriarh a clasei noastre politice!) a analizat cu atentie Mesajul Regelui. Indelungata sa experienta politica care se incadreaza in istoria romaneasca a ultimei jumatati de secol ii permite sa faca judecati de valoare "sine ira et studio". Din pacate vocea "seniorilor" este tot mai slaba. Numarul lor a scazut si, din nefericire, scade mereu.
    Marele esec purtat in egala masura de catre liberali, national-taranisti si social-democrati este legat in primul rand de neputinta marilor lideri scapati din puscariile comuniste de a-si gasi si educa urmasi politici puternici si recunoscuti ca atare.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.