Preşedintele Băsescu, întâmpinat la sediul PNŢCD cu scandarea "Trăiască Regele"

Şeful statului a ajuns, miercuri seară, în jurul orei 21.30, la sediul central al PNŢCD, aducând un buchet de crizanteme albe. El a fost întâmpinat de cele câteva zeci de oameni, câţiva dintre ei strigând: "Trăiască Regele!".

Preşedintele s-a recules câteva momente la sicriul lui Ion Diaconescu, după care s-a retras doi paşi, stând aproximativ un sfert de oră alături de cei prezenţi. El a schimbat, în şoaptă, marcat de moment, câteva amintiri cu persoanele aflate în apropierea sicriului.

După ce a semnat în cartea de condoleanţe, preşedintele Băsescu a avut o scurtă conversaţie cu Victor Ciorbea.

La ieşirea din sediul PNŢCD Traian Băsescu, după ce aceleaşi persoane au strigat "Trăiască Regele", a refuzat să dea declaraţii de presă, el fiind condus spre maşină de câţiva dintre cei prezenţi, printre care şi Constantin Dudu Ionescu, fost ministru ţărănist de interne.

"Dumnezeu să-l ierte", a spus Dudu Ionescu.

"De iertat, nu are ce-i ierta", a răspuns Băsescu.

În timp ce se urca în maşină, Traian Băsescu a fost apostrofat de o femeie, care l-a acuzat că s-a îmbogăţit.

"Şi dumneavoastră şi familia aţi făcut nişte averi uriaşe. Şi fiica dumneavoastră se scaldă în lux şi copii ţării mor de foame", i-a strigat femeia.

Singura remarcă a şefului statului a fost pe un ton dojenitor, prin geamul întredeschis al maşinii: "Doamnă...".

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Fostul preşedinte al PNŢCD a fost externat în 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

În unul dintre ultimele interviuri acordate presei, Ion Diaconescu spunea că este crescut în spiritul vechii democraţii, iar adversarii politici nu îi sunt duşmani de moarte, ci oameni cu care poate vorbi, lucra. De altfel, el menţiona că a rămas în relaţii bune cu Ion Iliescu, în sensul că se felicită de sărbători.

Mediafax

Niciun comentariu

Un produs Blogger.